Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z Internetem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 unique

unique

Obserwator

• 5 postów

Napisano 11 10 2011 - 20:07

Witam. Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem windows7. Wczoraj postanowiłem poszperać w ustawieniach i natknąłem się na takie dziwne coś z czego pppp to moj komp...
Dołączona grafika

Co to jest? mam się martwic czy to jest normalne? Korzystam z jednego komputera. Chciałbym dodać ze mam siec radiowa, stale ip.
Z tymi nazwami jest roznie, raz jest wiecej, raz mniej..

Użytkownik unique edytował ten post 11 10 2011 - 20:10

• 0

#2 Ymo

Ymo

Zaawansowany użytkownik

• 401 postów

Napisano 12 10 2011 - 02:51

To może być cokolwiek AP, most... zależy jak duża jest sieć.

• 0

#3 unique

unique

Obserwator

• 5 postów

Napisano 12 10 2011 - 08:38

siec nie jest duza. Prywatna osoba ja posiada i udostepia internet. Zreszta jakby to byl ap albo most to by byla stala islosc tych komputerow, ale ona sie ciagle zmienia. Zreszta czasami na dole mam jeszcze jakies ikony. Jak chce je wlaczyc to prosi o login i passy.

Mam kolejny problem. Zmienilem haslo wep i nie moge sie polaczyc z internetem. Czy ono jest przydzialanie przez admina ? Po resecie routera sie naprawi ? Czy istnieje jakas programowa mozliwosc resetu. Router mam umiejscowiony dosc wysoko, zreszta jest on wsadzony w plastikowe pudelko, ktore jest zaizolowane silikonem. Demontaż uzadzenia jest troche nieporęczne...

Użytkownik unique edytował ten post 12 10 2011 - 09:06

• 0

#4 Ymo

Ymo

Zaawansowany użytkownik

• 401 postów

Napisano 12 10 2011 - 15:07

Hasło WEP da się złamać, potrzebujesz BackTrack-a i chwilę cierpliwości. Jeżeli ci się nie uda to pozostaje tylko sprzętowy reset przez przytrzymanie przycisku w routerze.
  • 0

#5 unique

unique

Obserwator

• 5 postów

Napisano 12 10 2011 - 16:19

ja znam login i passy do routera, mogę w każdej chwili zmienić wep na inny ale co z tego jeśli po wpisaniu nie działa internet. czy ten wep zapisuje się tez gdzieś w windowsie i dlatego zly kej czyta?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych