Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z GeForce gtx260

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Segafrompoland

Segafrompoland

Nowy

• 3 postów

Napisano 23 05 2009 - 22:43

Witam Dołączona grafika!
Mam taki problem , mianowicie do kompputera mam podłączonym telewizor LCD phlips kablem HDMI . Ustawiłem przekazywanie obrazu na klonowanie , jednak obraz przekazywany na telewiozr co jakies piec sekund gasnie i zapala się znowu . W instrukcji telewizora pisze , by w ustawieniach karty graficznej zaznaczyć opcje " nie skaluj " . Niestety nie wiem czemu nie mogę tego zrobić , ustawienia są nie aktywne ( zdjęcie poniżej ) .
Proszę o pomoc!Dołączona grafika
Dołączona grafika

• 0

#2 Jezierski

Jezierski

Nie truć na gg.

• 351 postów

Napisano 25 05 2009 - 16:39

hmm spróbuj zmniejszyć rozdzielczość ekranu i zmienić ta opcje...nic więcej ci nie powiem bo nie wiem : ]

• 0

#3 Segafrompoland

Segafrompoland

Nowy

• 3 postów

Napisano 25 05 2009 - 17:49

Próbowałem tego , niestety nie pomogło . Ale dzięki za chęci . : ) Może ktoś jeszcze wypowie się na ten temat ?
  • 0

#4 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 26 05 2009 - 21:08

No specjaliści popiszcie się wiedzą i praktyką...
Moim zdaniem to telewizor nie jest przystosowany...
Nie twierdzę że coś jest zepsute lecz nie dopasowane...

Sprawdź sterowniki.
  • 0

#5 Segafrompoland

Segafrompoland

Nowy

• 3 postów

Napisano 29 05 2009 - 21:20

Telewizor jest nowy , znajomy ma ten sam model tylko że 37 cali ( u mnie 42 ) podpiętego pod GeForc'a 7600 i wszystko mu działa ... ;) ( on może zaznaczyć " nieskalowane " w panelu nvidia )
  • 0

#6 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 29 05 2009 - 21:33

1. Spróbuj podłączyć tylko telewizor, bez żadnego klonowania. Ja osobiście właśnie tak robię, bo po co mi sklonowany obraz na dwóch urządzeniach.
2. Spróbuj też zmienić częstotliwość odświeżania na niższą.
3. Sprawdź jakość połączenia czy z kablem wszystko OK i w ogóle.
4. Ściągnij najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony producenta.
5. Karta graficzna, albo tv skaluje dlatego, że rozdzielczość nie wypełnia całej powierzchni monitora, ustaw rozdzielczość 1920x1080.

Mam kartę graficzną Raedeon HD4870, podobna wydajność jak twój gtx260 i spokojnie wszystko wyrabia, nawet w grach w Full HD.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych