Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z F1 Challenge

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marc!n

Marc!n

Nowy

• 0 postów

Napisano 11 10 2007 - 20:20

Witam.
Mam bardzo uciążliwy problem na którego rozwiązaniu bardzo mi zależy. Może zacznę od początku.
Niedawno grałem sobie w cs`a 1.6 z kumplami przez neta, wszystko ok ... Nagle niespodziewana zwiecha =\ No cóż ... pomógł tylko reset ... po ponownym włączeniu cs`a zaczął się bardzo przycinać (było ok. 20-25 FPS [normalnie mam około 40]), następnie zwiecha. Bawiłem się konfiguracją grafiki aż zmieniłem z domyślnie ustawionego OpenGL na DirectX i wszystko do tej pory działa bez zarzutu.
Od dwóch miesięcy zagrywam się w F1 challenge z modem na sezon 2007, grywam wyłącznie przez internet. Wszystko było dobrze do czasu aż ta gra mi się zawiesiła, już chciałem robić reseta, lecz po 20 sekundach znów było wszystko ok. Z każdym dniem gra wiesza się coraz częściej. Najczęściej dzieje się to podczas wychodzenia z toru, wyścigu oraz powrotu do menu głównego. Zawiecha trwa dokładnie 100 sekund (mierzone stoperem). Próbowałem na różnych ustawieniach detali, grafiki itp. Czasem występują takie błędy:

Podczas gry przez internet
Dołączona grafika

Podczas wyboru serwera
Dołączona grafika

Gra zaczęła się zawieszać dużo razy częściej po zmianie karty dźwiękowej z integry na Sound Blaster Audigy.

Proszę o pomoc, za każdy post będę wdzięczny ponieważ bardzo zależy mi na tej grze. Z góry dzięki 8)

• 0

#2 mik2

mik2

Początkujący

• 149 postów

Napisano 11 10 2007 - 20:47

Ja tak trochę nie do twojego pytania, a dokładniej to ci radze pograć w live for speed s2, świetny symulator przez neta, ma świetną grafikę, małe wymagania i jeszcze nigdy mi sie nie zawiesił.

• 0

#3 Marc!n

Marc!n

Nowy

• 0 postów

Napisano 11 10 2007 - 21:20

Mój konfig:

ECS K7S5A rev. 1.0
AMD ATHLON 1700+ 1.5 Ghz (133x11)
GOODRAM 512 MB 200 Mhz CL 2.5
GeForce 2 MX 400 (:/)

Widziałem wymagania, niedługo zmieniam kompa, ale chciałbym jeszcze na tym szrocie w coś pograć ;)
Średnio na jakich detalach pójdzie mi ta gra ?
mik2, jaki masz config i na jakich detalach grasz ?

Może się skuszę na tą gierkę, choć bardziej zależy mi na formule, nikt nie ma pomysłów co z tym fantem zrobic ?
  • 0

#4 mik2

mik2

Początkujący

• 149 postów

Napisano 12 10 2007 - 16:12

Mam prawie dwa razy słabszego kompa od ciebie, pójdzie ci na pewno na ful.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych