Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z DVD-romem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Horator

Horator

Obserwator

• 6 postów

Napisano 19 09 2008 - 16:59

Zacznę od tego, że nagrywarka jest nowa(około pól roku) i w razie czego zaniosę na gwarancje ale z pewnych przyczyn nie mogę tego zrobić w ciągu około 2tygodni. Tak wiec problem jest dziwny ponieważ tak mniej więcej(nie używam codziennie dvd) od czasu kiedy "updejtnoł" mi się SP3(nie mówię, że od tego własnie momentu i przez SP ale to było koło 2tyg temu) napęd przestał widzieć płyty tłoczone(z gazet itp.) także dvd-rw ale inne czytał, teraz już prawie nie czyta żadnych, chociaż wszystkie DVD-R które nagrałem śmigają(W pewnym sensie). Bo tak normalnie wkładam płytę muli i nic czyste okienko... przeczytałem gdzieś, że to może być wina biosu wiec zainstalowałem najnowszy, potem wyczytałem, że to od systemu i jak mi płyty nie widzi windows, widzi mi program UltraISO wiem, że to dziwne ale prawdziwe... Jednak jak wkładam tłoczoną to tak jak poprzednio winda muli, czyste okienko i UltraISO ma błąd, że napęd nie gotowy.... Tak wiec w niektórych przypadkach winda nie widzi program pomaga, wydaje mi się, że to właśnie wina systemu... czy ktoś miał podobne problemy? Albo wie jak rozwiązać ten... z góry dziękuje.
P.S. Czyściłem laser ręcznie, nie wiem czy dobrze zrobiłem otwierając napęd(ale żadnej plomby nie widziałem) nic się nie zmieniło.

• 0

#2 pit666

pit666

Początkujący

• 41 postów

Napisano 23 09 2008 - 15:28

No bo to raczej nie jest wina napędy tylko samego oprogramowania. Mysle że powinieneś zainstalować najnowszy firmware i sterowniki do nagrywarki i powinno byc po kłopocie.

• 0

#3 warner

warner

Początkujący

• 68 postów

Napisano 24 09 2008 - 16:18

Jak dla mnie to też jest wina samego oprogramowania a nie sprzętu ale dobrze by7 było jeszcze jak byś u kogoś sprawdził nagrywarkę czy na innym kompie jest taki sam problem czy nie.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych