Proszę nie piszcie że to nie w tym pod forum albo coś tylko spróbujcie mi pomóc
przepraszam za amatorsko napisane o co biega i za błedy (dysortografia)
a wiec do konkretów........
mam płyte z ASUSA P5B model i965P
oraz mam 2 x 512 mb/dual ddr2 ramy z Geil'a
(to chyba nie ma do rzeczy ale napisze) wszytko było ok do czasu gdy zgasło światło (nie było prądu)
okazało sie spaliła sie płyta główna i niby jedne ramy oczywiscie wszystko wymienione gitara full wypas sie ciesze a tu problem.....
Gdy mam podpiete 2x 512 komputer mi się ciągle zacina (wyskakuje bład na niebieskim tle i sie wyłacza komputer/// wyłacza sie monitor//restartuje sie itd...)
jeździłem do naprawy i szczerze mówiąc oni tez nie wiedzą co jest
ja próbowałem na inne sloty przekładać ramy ale to nic nie dało zrobiłem równiesz restart biosa bez skutku prosze o pomoc
z góry dziekuje
Problem z Asusem
Rozpoczęty przez
wisnia1992
, 23 04 2008 23:15
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 04 2008 - 23:15
Napisano 23 04 2008 - 23:24
Przetestuj dwie kości z osobna jedna po drugiej programem memtest86 i sprawdź czy nie będzie błędów.Gdy włożysz pojedynczo RAM wszystko jest o.k?
http://www.memtest86.com/download.html
http://www.memtest86.com/download.html
Napisano 24 04 2008 - 07:13
Wszystko Ok gdy są pojedyńczo a jak włoże podwójnie coś jest nietak:/
Napisano 24 04 2008 - 17:10
Te kosci nie beda wspolpracowac se soba"gryza" sie ..Niestety bedziesz musial wymienic kosci n JEDNAKOWE... (poj,czestotliwosc taktowania....)
Ale ja sie nie znam,niech inni powiedza :]
pozdrawiam
Daniel
Ale ja sie nie znam,niech inni powiedza :]
pozdrawiam
Daniel
Napisano 24 04 2008 - 17:49
Jeśli napisał że ma 2 x 512 mb/dual ddr2 Geil'a i pracowały w dualu to dlaczego miałyby teraz nie pracować?! Wg mnie to może być problem z obecną płytą główną - gryzie się z pamięcią. Jeśli masz możliwość to sprawdź na modułach innej firmy
Napisano 25 04 2008 - 07:14
dobrze to już naprawiłem podwyższyłem napiecie i jest ok. ale mam jeszcze jeden mniejszy problem jak właczam koputer Pisze tak........... "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" co moge zrobić by to niewyskakiwało?? nie da sie nic zrobić prócz wyłączenia na guzik i szybkiego włączenia bo jak restartuje to sie wogóle nie włacza
Napisano 25 04 2008 - 12:13
Ustaw w biosie kolejność bootowania...tzn jako primary ustaw swój dysk na którym masz zainstalowany system, a jeśli nie masz systemu a dysk jest nowy to nie dziwie się że coś takiego wyskakuje, wtedy ustaw na primary napęd DVD/CD/DVDRW i włóż płytę z windows - tam na początku instalacji utworzysz partycje i sformatujesz jedną z nich do instalacji systemu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych