witam!
zakupilem pare dni temu nowy sprzet!
potrzebuje jednak rady w sprawie karty muzycznej i kompatybilnosci z moja plyta glowna!
posiadam plyte gl. DFI LanParty UT nF4 Ultra-D [najnowszy bios], chcialem do niej podlaczyc karte muzyczna USB Creative Sound Blaster Audigy2 NX [zewnetrzna polaczona z kompem tylko przez USB].
No i jest problem, muza mi przerywa, filmy przyspieszaja razem z dzwiekiem... na starym sprzecie [rowniez dobrym jesli o moc chodzi plyta gigabyte nF4-4x] nie bylo problemu z ta karta wiec jest sprawna na 100%.
Ja i tak chce kupic nowa karte muzyczna dokladnie Creative Sound Blaster X-Fi Platinium na PCI tym razem ale boje sie aby nie bylo takich samych przerywan itd... sprawa muzyczna jest dla mnie bardzo wazna gdyz tworze muzyke wiec nie moze byc z tym zadnych problemow...! myslalem, ze moze cos tej plycie wejscie USB nie pasuje jesli chodzi o polaczenie muzycznej... bo karta muzyczna z plyty glownej dziala dobrze bez przerywan ale potrzebuje o wiele lepszej karty! jednak wczoraj przeczytalem, ze ktos kupil karte ta co chce kupic Platinium i mu muza przerywa rowniez a ona jest na PCI a nie USB, innym nie przerywa wiec wniosek byl taki, ze zalezy to od plyty glownej... wiec jak jeden dobry creative mi przerywa to boje sie, ze nowy tez moze... ale plyta glowna niekompatybilna z jedna z najpopularniejszych dzis firm odnosnie dzwieku Creative to dziwna sprawa by byla... tez nie chce wydac na ta karte 500zl i po podlaczeniu bedzie mi przerywac...
macie jakis pomysl o co tu moze chodzic lub czy ktos ma taka plyte jak ja i ta muzyczna co chce kupic lub jakas firmy creative na tej plycie i chodzi? bo jak chodzi to powstaje pytanie czemu przez USB moj Creative nie chodzi dobrze...
czekam na info i rady bo w najblizszy poniedzialek chcialem sprawic sobie ta karte SB X-Fi Platinium a po wczorajszym przeczytaniu, ze komus tez przerywa muza [co prawda chyba na innej plycie ale na mojej creative tez przerywa tylko, ze usb wiec obawiam sie ze kolejna creativa moze tez przerywac...] to sie ostro wqrzylem...
z gory dzieki...
yo
Problem w polaczeniu DFI z karta muzyczna creative!
Rozpoczęty przez
grant
, 28 10 2006 12:55
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych