Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem stacją dyskietek.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Toni

Toni

Początkujący

• 13 postów

Napisano 20 11 2007 - 20:10

Posiadam http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Komputery_Komputronik/Komputronik_Infinity/Komputery_dla_Graczy__certyfikowane_przez_lige_Heyah_Logitech_Cybersport/Komputronik_Infinity_Cybersport_Silver_Signature__specjalna_oferta/pelny,id,48575/

http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Gigabyte/Socket_775/chipset_z_rodziny_P31/Gigabyte_GA_P31_S3L/pelny,id,44032/

i chciałbym zainstalować stację dyskietek (FDD 1,44 3.5 Samsung) ze starego komputera.
Taśmę do stacji mam dostałem w zestawie ale potrzebne mi jest także kabel zasilający jeśli dobrze rozumiem przynajmniej tak było w starym komputerze.

No i mam pytanie.
Jaki mam ten kabel zasilający kupić do tej stacji dyskietek aby działała na tej płycie? i w którym miejscu na płycie ten kabel podłączyć?

Myślałem że znajduję się gdzieś ten kabel na płycie ale albo ja jestem slepy ;> albo nie dali mi tego.

A tak po za tym to polecam ten zestaw :lol:

• 0

#2 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 20 11 2007 - 22:01

Kabel zasilający masz przy zasilaczu, wygląda tak:

Dołączona grafika

Co do zestawu - za ta kase można miec coś z 8800GT

• 0

#3 Toni

Toni

Początkujący

• 13 postów

Napisano 20 11 2007 - 22:26

znalazłem tak myślę ;> zostały tak przymocowane że nie widać na pierwszy rzut oka nawet jeśli otworzy się obudowę. Musiałem wziąć latarkę diodową abym ujrzał przymocowane kable pod nagrywarką dvd.

a co do zestawu to masz rację że za taką cenę można byłoby kupić z 8800GT może gdybym złożyć bez myszki, klawiatury i zwykłą obudowę ale i tak nie będę narzekał na tą kartę (w zestawie dostałem jeszcze supreme commander i office 2007 60dniowa czego w opisie nie napisali) spokojnie można pograć w tegoroczne gry np wiedźmin i jemu podobne :lol:
Polecam tą grę
  • 0

#4 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 20 11 2007 - 22:31

Fakt, dopiero teraz spojrzałem że w cenie jest równiez system więc nie jest tak źle
  • 0

#5 Toni

Toni

Początkujący

• 13 postów

Napisano 21 11 2007 - 21:30

Stacja dyskietek działa ;> choć musiałem jeszcze w biosie ustawić opcję aby płyta wykryła bo bez tego nawet jak się dobrze podłączy wszystkie kabelki taśmy to nie odczyta.

Dzięki Nurek za pomoc

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych