Problem po instalacji windowsa XP
Rozpoczęty przez
mister_deejay
, 02 10 2008 18:10
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 10 2008 - 18:10
witam, zainstalowałem windowsa mx v7, ludzie tak zachwalają i v6 bardzo mi przypadł do gustu więc zainstalowałem v7 ale teraz przy włączaniu komputera, przed załadowaniem się windowsa wyskakuje mi wybór systemu...dwa windowsy do wyboru...z nazwy takie same i nie ważne który wybiorę windows otworzy się normalnie..
...wiem że gdzieś trzeba usunąć wpis ale nie pamiętam gdzie się to robiło..
Napisano 02 10 2008 - 18:28
C:/boot.ini
Tam musisz usunąć jedną z dwóch takich samych linijek
Aby "zobaczyć" ten plik włacz pokazywanie ukrytych plikow i odznacz ukrywanie plikow systemowych...
Tam musisz usunąć jedną z dwóch takich samych linijek
Aby "zobaczyć" ten plik włacz pokazywanie ukrytych plikow i odznacz ukrywanie plikow systemowych...
Napisano 02 10 2008 - 19:55
troszkę poszperałem i doszedłem jak to się robi..
opiszę aby na przyszłość jak ktoś będzie to czytał z takim samym kłopotem:
mój komputer->właściwości->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie (ustawienia) i klikamy na "edytuj". Otworzy nam się plik tekstowy i usuwamy jedną z dwóch identycznych linijek...
dodatkowo odznaczając "Czas wyświetlania listy systemów operacyjnych" przyśpieszymy uruchamianie się komputera..
opiszę aby na przyszłość jak ktoś będzie to czytał z takim samym kłopotem:
mój komputer->właściwości->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie (ustawienia) i klikamy na "edytuj". Otworzy nam się plik tekstowy i usuwamy jedną z dwóch identycznych linijek...
dodatkowo odznaczając "Czas wyświetlania listy systemów operacyjnych" przyśpieszymy uruchamianie się komputera..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych