Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem Z Zasilaczem I Ramami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 siemian

siemian

Nowy

• 1 postów

Napisano 14 01 2007 - 14:26

Witam wszystkich. Niedawno zmodernizowałem trochę komputer i zakupiłem mobo:asus A8V-VM, proca Athlon 64 3000+ Venice, i jak się potem okazało musiałem wymienić także zasilacz więc kupiłem to co mieli w sklepie czyli tani zasilacz 350W. Ostatnio zainstalowałem everesta i po sprawdzeniu jakie mam napięcie na poszczególnych liniach wpadłem w zakłopotanie, oto wyniki:
Dołączona grafika
Nie wiem czy dobrze myślę ale skoro jest podane że -12V to chyba takie napięcie powinno być a nie takie niskie jak na screenie.

Drugi problem to ramy mam dwie kości po 256MB (DDR) w starym kompie były czytane poprawnie a tu pokazuje mi że mam łącznie 448MB, czyli gdzieś wcięło 64MB, czy ktoś wie co mogło się stać??

Dodam jeszcze że na razie korzystam ze zintegrowanej karty graficznej, dopóki nie dostane nowej.

• 0

#2 alex82

alex82

Początkujący

• 56 postów

Napisano 15 01 2007 - 05:04

No cóż jeżeli masz teraz zintegrowaną grafe toona właśnie wcina teraz te 64mb :P Tym sie nie martw tylko lepiej zmienją szybko jezeli chcesz se pograc w lepsze gry a co do tych napiec to jezeli komp ci sie nie resetuje to powinno być wszystko ok te programy pokazuja niekiedy przekłamania u mnie też na +5v mam 4,27V i nic sie nie dzieje. Skoro wszystko działa to nie ma co szukać czegoś złego :P POZDRO szerokich łaczy....

• 0

#3 hardwin

hardwin

Początkujący

• 79 postów

Napisano 21 01 2007 - 00:19

bez paniki, w sklepie za rogiem mierniki są juz za 12 zł
kupic, sprawdzic [zenfist.pl jest opis jak] i bedzie git
programy klamia
wogole zainstaluj inny program np. sandre i tez bedzie inny wynik
niestety napiec sie sprawdza sie programami

• 0