Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem Predkość sciągania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bueno

Bueno

Początkujący

• 92 postów

Napisano 14 07 2009 - 22:44

Witam , posiadam problem ze ściąganiem.Mam internet 2mb byly robione testy na www.speedtest2.com :) a kiedy ściągam to mi pobiera Transferem 20 kbp/s :)

PS. Pamiętam ze były jakieś programy o nazwie DNS które mi pomagały :), ale nie mogę go znaleźć :)

• 0

#2 Jezierski

Jezierski

Nie truć na gg.

• 351 postów

Napisano 14 07 2009 - 23:07

transfer zależy nie tylko od ciebie tylko od serwera z którego sciągasz. Spróbuj skorzystać z siecie P2M.. wtedy sciągasz z prędkością maksymalną.. ja mam 1 m/b s i mi leci jakieś 144 kb/s wiec tobie powinno razy dwa czyli jakies yyy 280~ ? Jakbyś nie wiedzał co to jest sieć p2m to google.pl wpisz i poczytaj :)

• 0

#3 Bueno

Bueno

Początkujący

• 92 postów

Napisano 14 07 2009 - 23:14

Zmieniłem Przeglądarkę z GooGLe Chrom na najstarszy Internet Explorer I explorer ściągą mi po 122 MB , nie jest źle :/ ostatnio jak ściągałem Dodatek do World of warcraft To śmiaglo mi po 500 kbp/s na sec :)

BTW: czytałem to p2m i z tego co zrozumiałem że to jest program typu emule :)
  • 0

#4 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 15 07 2009 - 06:17

Zmień sobie przeglądarkę na Firefox-a i będziesz miał to samo z tym że bezpieczniej.
  • 0

#5 Jezierski

Jezierski

Nie truć na gg.

• 351 postów

Napisano 15 07 2009 - 09:20

nie :) emule to gó\/\/no wielkie :) i emule jest chyba w sieci yy p2P poczytaj sobie jeszcze raz, o seicie p2m, o cudownym programie moorhunt i o hashcode'ach :) TUTAJ masz niestety chyba zamknęli rejestracje : /
  • 0

#6 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 15 07 2009 - 14:04

Albo inaczej ściągnij sobie program Vuze do kompletu Weezo.
  • 0

#7 Jotgie

Jotgie

Zorientowany

• 905 postów

Napisano 17 07 2009 - 21:17

nie :) emule to gó\/\/no wielkie :) i emule jest chyba w sieci yy p2P poczytaj sobie jeszcze raz, o seicie p2m, o cudownym programie moorhunt i o hashcode'ach ;) TUTAJ masz niestety chyba zamknęli rejestracje : /

Nie pisz bzdur, jak nie umiesz się nim posługiwać i skonfigurować! Właśnie nieumiejętność posługiwania się programami rodzi niesprawiedliwe i całkowicie błędne przekonania! NIe twierdzę, że Twoje, preferowane programy są złe, ale ni pisz źle o e-Mule, bo to jest obecnie "najbezpieczniejszy" program P2P... można się domyśleć. pod jakim względem...

Prawdopodobnie masz poblokowane porty i dlatego osiągasz tak mała szybkość. www.speedtest.com są różne serwery. Niestety, prawda jest taka, że jeżeli masz łacze 2 Mbps to nie znaczy, że "z całego świata" będziesz ściągał pliki z taką właśnie prędkością. Ja np. w tym teście mam zdecydowanie większą prędkość do Wrocka niż do Poznania (tylko na naszym lokalnym gruncie!) chociaż do Poznania mam 100km (ale mniejszy PING) a do Wrocka 330 km (http://www.speedtest.net/result/514876842.png)!

e-Mule działa najczęściej na portach 4662 oraz 4672 i te porty trzeba odblokować, by ściągł z zadaną prędkością. Inaczej będzie właśnie działał z prędkością ok. 20 kB/s.
Należy pamiętać, że odblokowanie portów grozi atakiem z zewnątrz na te właśnie porty, gdyż hackerzy wiedzą, an których to portach działają przeważnie .programy P2P. W emule akurat można sobie wybrać dowolne porty (w konfiguracji programu oraz w porcie wyjściowym)/

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych