Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem - Niebieski ekran stop.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pari

Pari

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 05 2007 - 17:21

Problem pojawia się przy wykorzystaniu karty graficznej. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do Nvidi Gforce FX 5200 i zaczęły pojawiać sie takie błędy jak w załączniku. Wywala też czasem błąd o pliku usbport.sys. Nie mam pojęcia co w takim wypadku robić. Próbowałem przywracać system ale to nic nie pomaga. Z góry dziękuję za pomoc.

Załączone miniatury

• DSC00286.JPG

• 0

#2 Kabat

Kabat

Początkujący

• 14 postów

Napisano 05 05 2007 - 08:05

Odinstaluj sterowniki nividi, dokładnie przeczyść po nich rejestr. Zainstaluj standardowe stery, tzn te które są na płycie dołączonej do karty. Jeśli nie masz takich to oczywiście możesz zainstalować nowsze wersje.

Jeżeli problem będzie występował nadal, to wchodzisz tutaj: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nv4_disp

Klikasz na " Click here to run a Free Scan for nv4_disp.dll related errors " Zassysasz taki programik, instalujesz i skanujesz nim. Może coś wykryje, spróbować nie zaszkodzi. NIstety nie mogę powiedzieć czy dział skutecznie ponieważ posiadam kartę ze stajni Ati.
Jeżeli to nic nie da no to ściągasz z tej samej strony plik nv4_disp.dll. Musisz ten stary plik, który jest najprawdopodobniej uszkodzony podmienić tym. ]

usbport.sys - hmmm... jakie masz urządzenia podłączone pod usb?

• 0

#3 Pari

Pari

Nowy

• 2 postów

Napisano 05 05 2007 - 13:14

No jedyne urządzenie jakie mam to klawiatura. Nawet jak używam innej to to samo mi wywala. Próbowałem też na przełączce ale to też nic nie daje. Co mam dokładnie usunąć z rejestru bo jest tego sporo i nie chcę tego zepsuć bardziej.
  • 0

#4 Maciej13

Maciej13

SecurityMaster

• 261 postów

Napisano 07 05 2007 - 13:56

Rejestr przeczyść programem, np. CCleaner`em czy też jv16 Power Tools.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych