Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Problem] Deskpro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Monetek

Monetek

Obserwator

• 5 postów

Napisano 23 10 2008 - 18:10

Temat tylko chwilowo w tym dziale, później zostanie przesunięty.. Cel

Mam taki komputerek ... nawet sobie na nim pograć można było ... dopóki mi się zaczął nie włączać... no i chce właśnie Windowsa zainstalować :) i za każdym razem jak dam enter żeby zainstalować oprogramowanie (tam rożne opcje są) to wychodzi mi to ...

co zrobic ?

Z początku jest normalnie .. czyli wszystko się ładuje itp... no ale później sami widzicie ...

Załączone miniatury

• DSC00039.JPG

• 0

#2 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 23 10 2008 - 18:59

Ok, ale w którym momencie wywala tym BS , i o jakich opcjach dokładnie mówisz? Ten błąd pojawią się podczas instalowania Windowsa?

• 0

#3 Monetek

Monetek

Obserwator

• 5 postów

Napisano 23 10 2008 - 19:30

No to sprawdza konfigoracje komputera ... pozniej wychodzi to "nacisnij enter aby instalować system operacjyjny" i sa jeszcze trzy opcje jakies ale to ze zakoncz bez instalacji i napraw . ja daje enter i wychodzi licencja ... oczywiscie originalny windows :) no i dam f8 i wtedy to wychodzi tam jescze pare obrazków w kolejnosci postempowania.

A jednak nie bo użyłem już 500 ... ale mniejsza z tym . Chyba mniej wiecej wiesz o co chodzi ...
  • 0

#4 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 23 10 2008 - 20:07

Dajesz ESC aby nie reperować, wybierasz partycję do instalacji, i tyle ..Nie rozumiem jednak funkcji F8, i jakichś obrazków..Jak się system skończy instalować to nie naciskaj F8, tylko pozwól mu się zbotować z HDD, jeśli o tym momencie rozmawiamy..
  • 0

#5 eunstachy

eunstachy

Zaawansowany użytkownik

• 512 postów

Napisano 23 10 2008 - 20:10

Zapewne chodzi o F8 który trzeba wcisnąć w celu zgodzenia się z warunkami umowy licencyjnej Windowsa.
  • 0

#6 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 23 10 2008 - 20:26

Możliwe, że masz problem z pamięcią RAM, możesz pożyczyć od kogoś kości aby sprawdzić? Ja kiedyś miałem coś podobnego, ale wywalało BS podczas ładowania sterowników przez instalator. Problemem okazała się płyta główna.
  • 0

#7 Monetek

Monetek

Obserwator

• 5 postów

Napisano 23 10 2008 - 22:17

Nom może może jest tak jak mówisz z tą pamiecią RAM ... ale jak dam esc wtedy to wyjdzie bez instalacji ... dopiero jak dam enter żeby instalować wychodzi ta licencja daje f8 zeby sie zgodzić ... i wtedy powinno być to z partycją ale wyskakuje ten problem :) dobra jeśli mozesz to pomyśl jescze co to może byc ... ja tez cos popróbóje :) dzieki :) A narazie to idenynać :P

No kości mam :) nawet dość troche :) zobatrzy sie :) no ale płyta główna działała bez zarzutu ... nic jej sie niedziało niegrałem w nic ... po necie czasem i muzy słuchałem i tyle :) komputer chodził przez zaledwie 2-3 godzinki dziennie ...

To nie kości ... sprawdzałem . A może płyta główna ale tego juz sprawdzić nie potrfie... ale może to dysk twardy ... napisz co bardziej
  • 0

#8 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 26 10 2008 - 20:54

Bardziej stawiałbym na płytę główną, co to za model w ogóle.. I nie twierdzę, że zasilacz też nie może stanowić problemu, skoro pamięć sprawdziłeś..
  • 0

#9 Monetek

Monetek

Obserwator

• 5 postów

Napisano 26 10 2008 - 21:08

No plyta dobra... conajmniej na taka wyglada a pozatym niwylonczyl by sie wogole wybor windowdsa bo mam dwa winy na tym kompie ... a co do zasilacza opowiedz mi cos wiecej .

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych