Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prędkość a pobieranie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 plisek01

plisek01

Nowy

• 1 postów

Napisano 04 10 2008 - 20:28

Witam.

Mam chyba problem z internetem...
otóż :

Posiadam interent z vectry 6 mbit.

Od 23 do 1 w nocy jest tranfer x2 więc pobieranie do około 1,5 mb - i działa ok

od godz. 1 do 8 rano - jest x4

I odnośnie x4 na speed teście wykazuje około 17 mbit , ale i tak pobiera się tylko 1,5 mb i więcej nie chce iść... i nie wiem dlaczego....

Posiadam windows XP
oraz Router.

Nie wiem da się sprawdzić tam w ustawieniach routera czy jest coś poblokowane czy coś...

Wiecie chciałbym ściągać max prędkością ....

Link do ustawień http : routera -
http://img216.imageshack.us/img216/2049/beztytuump6.jpg

Czekam na jakaś pomoc :)

• 0

#2 masterXP

masterXP

Początkujący

• 19 postów

Napisano 14 10 2008 - 13:29

wiec zadzwon do sieci ktora masz ,mysle ze zamonotwali Ci router w zlym miejscu albo odbiera Ci sygnal ponizje 50%

i jeszcze jedno jezeli masz rano dobry a wieczor zly to masz przeciazenie w sieci .. poprostu duzo ludzi korzysta z internetu i scina ci go .. tak jest niestety kiedy ma sie Apeki .. a jesli nie idzie to sprobuj zmienic IP na swoim komputerze

• 0

#3 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 15 10 2008 - 14:30

8 Mbit = 1 MB
12Mbit to 1,5 MB więc x2 działa jak najbardziej dobrze. Widocznie to x4 nie działa, skoro transfer nie rosnie, albo też ściągasz z takich śródeł które "szybciej już nie mogą"
Poza tym jesli ściąga ci z prędkością 1,5MB to nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Z taką prędkością ściągnięcie płyty CD to jakieś 6-7 minut, płyte DVD ściągasz w niecałą godzinę - po co ci szybciej? Przecież nawet nie nadążysz ogladać tych filmów które ściągniesz?
  • 0

#4 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 15 10 2008 - 19:41

jemu chodzi o to ze net zwalnia .. tu jest problem

Nie że zwalnia tylko że nie chodzi z obiecywaną prędkością x4. Gdzie masz cos o zwalnianiu?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych