Skocz do zawartości

PrIsKuS

OFFLINE Ostatnio: 18 03 2008 15:34
-----

Moje posty

W temacie: ATI HD 2600 pro - wszelakie problemy

17 03 2008 - 16:17

Jest to nowa karta kupiłem ją tydzien temu w normalnym sklepie, kompatybilna z 8x AGP oraz Vista i DirectX 10, ma Shader model 4.0, HDCP. Karta 512 MB DDR2.
Problem pojawia sie dopier gdy włączam gre (np. Crysis, SOF, Empire Earth III) gram gram i w pewnym momencie (gra wczesniej sie nie zacina a jesli juz to troszecze) w pewnym mmencie staje w miejscu, dzwiek idzie dalej a grafika stoi az do momentu gdy pojawia sie niebieski ekran z pionowymi i poziomymi żółtymi znaczkami i jakby kawałkami literk nie do rozczytania... tak za każdym razem. Problem znika gdy przestawiam karte w Catalist Control z 8x AGP na 4x (bo jest to płyta zrobiona na ATI) no ale przeciez moja płyta główna obłsuguje 8x AGP (uaktualniłem nawet BIOS). Myslałem ze moze mam za słaby zasilacz (jakis no name 350 Wat) ale sprawdzałem tą karte u kumpla na zasilaczu 300 Wat na 8x AGP i chodzi normalnie. Zaznacza sterowniki instalowałem kilkakrotnie i rózne a mimo to błąd pozostaje ! Prosze o jakąs pomoc, sugestie Dołączona grafika :( Podam poiżej moja konfiguracje sprzetową:

System: Windows XP Professional Service Pack 2 (v 2002)
Płyta główna: MSI 875P Neo (8x AGP)
Procesor: Intel Celeron 2,40 Ghz
RAM: 2x 512MB (kingston) i 1x 256MB (kingston)
Karta graf.: GeCube HD 2600PRO 512 MB 8x AGP
Zasilacz: NO NAME 350Wat
Dysk twardy: 2x 40GB i 1x 120GB (zewnetrzny)
Napedy: DVD-ROM ASSUS (nagrywarka)
W BIOSie AGP ma ustawione napiecie domyślnie na 1,55 !

:banana: A oto zdjecie mojego problemu, wyskakuje cos takiego i pomaga jedynie ręczny restart kompa:
zdjęcie mojego błędu