Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poważny problem z komputerem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 szymonsz

szymonsz

Początkujący

• 33 postów

Napisano 18 09 2007 - 09:38

Mam bardzo poważny problem z komputerem i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Sprzęt to AMD 1,7GHZ, 756RAM i jakaś tam grafika Nvidia. Ogólnie posiadam laptopa ale komputer stacjonarny jest mi również potrzebny. Wczoraj zainstalowałem na nowo Windowsa XP i pierwszy błąd jaki się pojawił to z karta dźwiękową Sounblaster Audigy LS. Wszysto się niby zainstalowało, karta przeszła testy, wszystkie głośniki reagują na testy, jednak w media source EAX Console gdzie włącza się aby działały wszystkie 5 głośników występuję błąd, że program nie wykrył żadnej karty soundblaster. Karta znajdująca się na płycie jest wyłączona w BIOSie, sterowniki do karty ściągnięte najnowsze i przesinstalowane 3 razy i nadal nic. Co więcej komputer lubi sie sam wyłączyć co jakiś czas i nie mam pojęcia z czym to jest związane :D

Prosze o pomoc.

• 0

#2 Dawid_MisTrZZZ

Dawid_MisTrZZZ

Początkujący

• 72 postów

Napisano 25 09 2007 - 13:34

Jak komputer się sam wyłancza jest to od wysokiej temperatury procesora ja też tak miałem procesor dochodził do 90 stopni
celcjusza i się wyłanczał

U ciebie może być to samo

Jak miałem ten problem to musiałem zanieść do serwisu kompa i mi naprawili

Jak dochodzi procesor 90 stopni to komputer się ałtomatycznie wyłancza żeby procesor się nie przepalił

• 0

#3 Jotgie

Jotgie

Zorientowany

• 905 postów

Napisano 25 09 2007 - 13:45

Wyłącza... Wyłączał...

Zanim zaniesiesz do serwisu to najpierw sprawdź temeperaturę rdzenia (np. Speedfanem). Jeżeli za wysoka to zdejmij obudowę i mocno dmuchnij na radiatory procka - powinno wylecieć mnóstwo kurzu. Nie używaj odkurzacza! (elektrostatyka).
  • 0

#4 suicide

suicide

Początkujący

• 25 postów

Napisano 25 09 2007 - 16:33

jesli masz wentylator na radiatorze to sprawdz czy przypadkiem sie nie rozlaczyl i czy dziala. przeczysc radiator i radzil bym naniesc odrobine nowej pasty termoprzewodzacej.
w swoim kompie gdzie mam athlona 1 ghz gzal mi sie do 60 kilku a nawet do 70 kilku wystarczylo ze przeszlifowalem nieco spud radiatora na blysk by usunac slady po frezie, nalozylem nowa paste i teraz nie przekracza temperatura 40 stopni.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych