Ustaw wyrównanie
a) Rozdział 3 – do prawej

Rozdział 4 – do środka
C- wyjustuj ,to idzie zrobić ale tamtego nie wiem.
Kolejne:
Wstaw numerację stron w stopce, na środku strony, cyfry rzymskie. Wstaw w nagłówku stron aktualną datę oraz tekst, którego tu nie podaje bo nie ma potrzeby.
kolejne: Dokonaj podziału dokumentu na 3 strony. Strona druga ma rozpoczynać się od słów:
Podstawową jednostką podziału...
a strona trzecia od słów:
Organem stanowiącym i kontrolnym województwa... (to już właściwie zrobilem ale to tylko enterem klawiszem bo nie wiedziałem).kolejne: Ustaw odstępy pomiędzy akapitami na pierwszej stronie na 12 pt przed akapitem i 8 pt po akapicie.
Na drugiej i trzeciej stronie znajdują się listy numerowane. Wstaw im wcięcie 3 cm od lewego marginesu.
Zdefiniuj turkusowe wyróżnienie w liście numerowanej na drugiej stronie.
Wykorzystując dostępne w edytorze style, sformatuj pierwsze zdanie na drugiej stronie stylem Nagłówek 1, a pierwsze zdanie na trzeciej stronie stylem Nagłówek 2.
Zapisz dokument w formacie RTF (Rich Text Format).(to wiem już jak zrobić, Plik, Zapisz jako i tam jest do wyboru).2. W dokumencie praca-3.doc nadaj wszystkim „Rozdziałom” styl Nagłówek1, natomiast pierwszym dwóm słowom każdego rozdziału – styl Nagłówek2. Następnie na początku dokumentu wstaw spis treści. Zapisz zmiany.
Użytkownik slawcioo edytował ten post 22 10 2010 - 19:27