Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomoc w wykonaniu zadań

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 slawcioo

slawcioo

Początkujący

• 26 postów

Napisano 22 10 2010 - 18:02

Witam! Bardzo proszę o pomoc, gdyż nie znam się na Wordzie. Przesyłam plik zadań ,które muszę wykonać, jeśli coś jest źle proszę o poprawę tego pliku
i wysłanie mi tego w jakiś sposób np na maila.Lub o powiedzenie mi tutaj na forum jak mam poprawić.

Plik Word praca z tekstem to zadania ,które powinienem chociaż w 90 % wykonać w Wordzie. Plik parki to ten pusty ,który należy przerobić czyli zrobić z niego poprawkę, a plik praca-1.doc to już ten przerobiony i on musi być wykonany.

Z góry dzięki i pozdrawiam!

P.S Hasło ala.

Załączone pliki

• 0

#2 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 22 10 2010 - 18:17

Przepraszam, ale zadanie jest tak trywialne że go nie zrobię. ;) Przecież tekst zadań to opis jak je zrobić, nic ponadto.

• 0

#3 slawcioo

slawcioo

Początkujący

• 26 postów

Napisano 22 10 2010 - 18:24

dobrze, ale nie wszystko umiem zrobić i może być coś źle, wiec jakby mógł ktoś sprawdzić to wg tych pktów patrzec czy się zgadza to będę wdzięczny ;) . Nie każe nikomu tego robić od początku do końca.
  • 0

#4 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 22 10 2010 - 18:51

Wypisz te rzeczy których nie umiesz zrobić i się pomoże. Dodaj jeszcze wersję Worda w jakiej pracujesz.
  • 0

#5 slawcioo

slawcioo

Początkujący

• 26 postów

Napisano 22 10 2010 - 19:23

Ustaw wyrównanie
a) Rozdział 3 – do prawej
;) Rozdział 4 – do środka
C- wyjustuj ,to idzie zrobić ale tamtego nie wiem.

Kolejne:

Wstaw numerację stron w stopce, na środku strony, cyfry rzymskie. Wstaw w nagłówku stron aktualną datę oraz tekst, którego tu nie podaje bo nie ma potrzeby.

kolejne: Dokonaj podziału dokumentu na 3 strony. Strona druga ma rozpoczynać się od słów:
Podstawową jednostką podziału...
a strona trzecia od słów:
Organem stanowiącym i kontrolnym województwa... (to już właściwie zrobilem ale to tylko enterem klawiszem bo nie wiedziałem).

kolejne: Ustaw odstępy pomiędzy akapitami na pierwszej stronie na 12 pt przed akapitem i 8 pt po akapicie.
Na drugiej i trzeciej stronie znajdują się listy numerowane. Wstaw im wcięcie 3 cm od lewego marginesu.
Zdefiniuj turkusowe wyróżnienie w liście numerowanej na drugiej stronie.
Wykorzystując dostępne w edytorze style, sformatuj pierwsze zdanie na drugiej stronie stylem Nagłówek 1, a pierwsze zdanie na trzeciej stronie stylem Nagłówek 2.

Zapisz dokument w formacie RTF (Rich Text Format).(to wiem już jak zrobić, Plik, Zapisz jako i tam jest do wyboru).

2. W dokumencie praca-3.doc nadaj wszystkim „Rozdziałom” styl Nagłówek1, natomiast pierwszym dwóm słowom każdego rozdziału – styl Nagłówek2. Następnie na początku dokumentu wstaw spis treści. Zapisz zmiany.

Użytkownik slawcioo edytował ten post 22 10 2010 - 19:27

• 0

#6 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 22 10 2010 - 20:02

Ustaw wyrównanie
a) Rozdział 3 – do prawej
;) Rozdział 4 – do środka
C- wyjustuj ,to idzie zrobić ale tamtego nie wiem.

Zaznacz blok tekstu i naciśnij CTRL+R, wyrówna się do prawej. CTRL+L wyrównuje do lewej, CTRL+J justuje.

Kolejne:

Wstaw numerację stron w stopce, na środku strony, cyfry rzymskie. Wstaw w nagłówku stron aktualną datę oraz tekst, którego tu nie podaje bo nie ma potrzeby.

Nie podałeś wersji Worda, a ma to znaczenie. W 2003 jest to Wstaw -> Numery stron. Rodzaj numeracji wybierzesz samodzielnie w menu które się pokaże. W Wordzie 2007 wybierasz zakładkę Wstawianie -> Numeracja stron.

kolejne: Dokonaj podziału dokumentu na 3 strony. Strona druga ma rozpoczynać się od słów:
Podstawową jednostką podziału...
a strona trzecia od słów:
Organem stanowiącym i kontrolnym województwa... (to już właściwie zrobilem ale to tylko enterem klawiszem bo nie wiedziałem).

Umieść kursor w miejscu podziału, potem Wstaw -> Podział strony (nie pamiętam dokładnie jak ta opcja się nazywa).

Co do reszty pytań nie pomogę, bo nie podałeś wersji pakietu.
  • 0

#7 slawcioo

slawcioo

Początkujący

• 26 postów

Napisano 22 10 2010 - 22:52

Wersja 2007, sorry zapomniałem podać.

Czyli cyfry rzymskie w stopce to Wstawianie i Numery stron bo takie coś jest.. noi wyszło.wyrównania tez działają. W szkole maja starszego worda chyba , ja mam nowszego.

ok dzięx, to jak jeszcze to tamte pytania tez proszę.

p.S Jak zapisuje plik to mi się pojawia takie coś(format RTF) : niektore wlasciwosci niestandardowe przechowywane w tym dokumencie zostana utracone, i inne jeszcze tam rzeczy sa pisane.. aczkolwiek idzie zapisać tylko ,ze to wyskakuje ciągle.

post nieaktualny, juz wszystko wiem.

Użytkownik slawcioo edytował ten post 26 10 2010 - 22:08

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych