Witam!
Niedawno rozwalil mi sie dysk western digital wd800bb-00frao. Chcialbym sobie kupic nowy, ale nie za bardzo sie na tym znam;) Nie wiem jaki wybrac... Potrzebuje pomocy;)
Mam plyte glowna gigabyte GA-8PE800.
Chcialbym kupic jakis dobry dysk do 300zl. Zalezy mi, zeby mial cos okolo 200GB(moze byc wiecej) pamieci. Jezeli podalem zbyt malo danych o moim komputerze wymaganych do wybrania dysku prosze pytac.
Pomoc przy zakupie dysku
Rozpoczęty przez
treton
, 27 12 2007 23:25
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 12 2007 - 23:25
Napisano 28 12 2007 - 14:04
Jakby co to nie musi byc dysk tej samej firmy co mialem. Chyba, ze uwazasz, ze ten dysk jest wydajniejszy niz np. dysk fimy Segate;)
Napisano 28 12 2007 - 14:12
Wydajnosciowo wszystkie dyski są podobne
Napisano 28 12 2007 - 14:17
Ok, dziekuje za szybka odpowiedz;)
EDIT
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak kupie juz ten dysk to musze cos z nim zrobic?? Chodzi mi tu miedzy innymi o zworke, bo doczytalem sie gdzies, ze w niektorych przypadkach trzeba zworke przestawic;p
EDIT
aha i jeszcze jedno. Jaki maksymalny rozmiar partycji moge zrobic?? Bo 320GB to duzo, wiec nie sadze, zeby sie udalo zrobic tylko 1 partycje.
EDIT
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak kupie juz ten dysk to musze cos z nim zrobic?? Chodzi mi tu miedzy innymi o zworke, bo doczytalem sie gdzies, ze w niektorych przypadkach trzeba zworke przestawic;p
EDIT
aha i jeszcze jedno. Jaki maksymalny rozmiar partycji moge zrobic?? Bo 320GB to duzo, wiec nie sadze, zeby sie udalo zrobic tylko 1 partycje.
Napisano 31 12 2007 - 09:54
Dysk jest sata więc żadnych zworek nie musisz przestawiać.
1 partycję zrobisz bez problemu, ale niespecjalnie ma to sens. Jak go podłączysz daj PPM>mój komputer>Zarządzaj>Zarządzanie dyskami - tam musisz go inicjalizować i możesz podzielić na partycję
1 partycję zrobisz bez problemu, ale niespecjalnie ma to sens. Jak go podłączysz daj PPM>mój komputer>Zarządzaj>Zarządzanie dyskami - tam musisz go inicjalizować i możesz podzielić na partycję
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych