Witam, od razu pisze ze jestem nowy i zupelnie zielony w komputerach. A dzialac trzeba. Mam sytuację na laptopie który nie jest moj.
Instalowałem program POMOST na dysku C. Program musi mieć udostęniony dysk H i chyby przy instalacji w Viscie system sobie taki stworzyl?? Bo mam dysk fizyczny C, E no i ten H z plikami. Gdy chcę np. uruchomic plik exe z dysku H to krzyczy ze: Podana ścieżka nie istnieje, Sprawdź poprawność ścieżki i spróbuj ponownie.
Dziwne bo pliki dają się na niego kopiować jednak jest jakby niedostępny. Nie wiem jakie są ustawienia w laptopie bo mam go od paru minut a muszę szybko zainstalować program.
Pytanie. Jak sprawdzić co to za dysk H, no i jak go uaktywnić??
Dziekuję za pomoc i nie bijcie bo nie wiem jak to ruszyć.
Roland
nikt mi nie pomoze??
Podana ścieżka nie istnieje
Rozpoczęty przez
Roland77
, 25 09 2008 18:14
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 09 2008 - 18:14
Napisano 26 09 2008 - 07:16
moze nie masz uprawnien do tego dysku (np. nie jestes na koncie admina)
sprawdz czy mozesz np twozyć pliki i katalogi na tym dysku H
sprawdz czy mozesz np twozyć pliki i katalogi na tym dysku H
Napisano 26 09 2008 - 08:24
dysk H jest utworzony poleceniem subst. Moge na nim nagrywac pliki, jednak, gdy chce zrobic upgreade programu ktory wymaga dysku H, wyskakuje komunikat ze podana scieżka nie istnieje
Napisano 26 09 2008 - 16:36
a moze ten program tworzy jeskies pliki kontrolne na C i tu jest problem !
czesto zdaza sie ze programy zle widzą taka sciezkę C:\Document and Settings\Właścicel\jakiś katalog
w zamiast polskich znaków sa krzaczki !
czesto zdaza sie ze programy zle widzą taka sciezkę C:\Document and Settings\Właścicel\jakiś katalog
w zamiast polskich znaków sa krzaczki !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych