Skocz do zawartości

Zdjęcie

Po załadowaniu Windows monitor gaśnie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pietrach

pietrach

Obserwator

• 9 postów

Napisano 23 06 2010 - 12:49

Witajcie. Mam pewien problem z kjarta graficzną. Jest to nividioia geforce 4 mx440 64mb agpx8. Kupiłem ja jako sprawna, ale niestety troskliwy sprzedawca by nie uszkodziła sie karta odkręcił śledz i połozył na karcie w liście bombelkowym. Gdy do mnie karta dotarła skrzywione zostału 2 kondensatory, jeden naprostowałem, a drugi odłamał sie. Nie mam lutownicy wiec włożyłem nużki jedengo z kondensatorów w otwory gdzi ebyły i docisłem i się trzyma. Bez jedego kondensatora były małe artefakty na ekranie. Po uciśnięciu tego co sie odłamał artefakty znikneły, ale jest problem z ta kartą. Jak nie ma żadnys sterowników po ząładowaniu windowsa jest obraz , ale w rozdzieloczości bodajże 640-480 lub 800-600 i jak zmienie na 1024-768 to obraz znika i brak syganłu z karty. monitor 19cali lcd. po zainstalowaniu sterowników po załadowniu systemu obrazu już nie ma. . W tybie vga obraz jest ale w małej rozdzielczości. Dodam że reszta pezespołów spraw9na. Wkładam inna karte geforce 2 mx 400 i wszystko gra, sterowniki chodzą. dziwi mnie że po paru minutach radiator karty jest ledwo letni. Karta miała wentylatorek ale był uszkodzony. Podłączyłem sprawny od innej karty i nie kręci się tylko robi sie ciepły. Patrzyłem napięcie miernikiem i jest 12v w złączu. Czy da się ta karte jakośc naprawić?

• 0

#2 Parry

Parry

Kobieciarz

• 325 postów

Napisano 23 06 2010 - 14:12

Ktoś mógłby Ci przylutować na nowo ten kondensator. Ale całkiem możliwe, że jeszcze jakieś części podczas transportu zostały uszkodzone. A masz 100% pewność, że przed kupnem była ona sprawna? Jakbyś mógł prześlij zdjęcia tej karty graficznej w dużej rozdzielczości.

• 0

#3 pietrach

pietrach

Obserwator

• 9 postów

Napisano 24 06 2010 - 20:25

http://www.aukcjoner.pl/gallery/002776285-.html

Chyba dam sobie spokój, nie wiele warta ta karta.
Jak by ktoś chcial to moge wystawic na allegro. Mam jeszcze geforce fx 5500 z pasami, 2 kondensatory do wymiany i radeon 9200 - martwa

Użytkownik pietrach edytował ten post 24 06 2010 - 20:28

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych