Po wgraniu nowych sterów gra nie działa dobrze
Napisano 03 12 2006 - 16:20
Po wgraniu najnowszyh sterówników Ati Mobile Catalyst 6.11 czy Omega 6.9 nowsze gry wymagające 3D typu Sid Meriers Pirates Sid Meriers Railroad czy tez Age of Empires III grafika nie jest poprawnie wyświetlana. Zamiast wody np są jakies migające kwadraciki.
Oto link z gry Age of Empires
http://img90.imageshack.us/my.php?image=teksturamk7.png
Natomiast po wgraniu starszych sterówników Omega 6.5 wszystko jest ok
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu.Chciałbym korzystac z najnowszych sterowników przewidziancych przez ATI
Pozdrawiam Lukasz
// Inaczej nazywaj tematy aiding
Napisano 03 12 2006 - 16:43
Witam jestem posiadaczem laptopa FS Pi 1536 z karta ATI x1400
Po wgraniu najnowszyh sterówników Ati Mobile Catalyst 6.11 czy Omega 6.9 nowsze gry wymagające 3D typu Sid Meriers Pirates Sid Meriers Railroad czy tez Age of Empires III grafika nie jest poprawnie wyświetlana. Zamiast wody np są jakies migające kwadraciki.
Oto link z gry Age of Empires
http://img90.imageshack.us/my.php?image=teksturamk7.png
Natomiast po wgraniu starszych sterówników Omega 6.5 wszystko jest ok
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu.Chciałbym korzystac z najnowszych sterowników przewidziancych przez ATI
Pozdrawiam Lukasz
No cóż jeżeli po wgraniu starszych sterowników jest wszystko OK to tak pozostawa Laptop nie jest przewidziany raczej do gier i to że wgrasz nowsze sterowniki to może max ci dać jak 2fps do 3fps choć nawet może pogorszyć jak w twoim przypadku. Pamiętaj że sterowniki które były instalowane wcześniej a wiec orginalnie do laptopa są pisane pod dany okres i karte a więc mogą lepiej działać. Chyba że chcesz wgrywać stery pod jakieś 3dmarki to wtedy liczą sie tylko testy i porównania. POZDRO
Napisano 03 12 2006 - 16:51
Podobno te stery przyspieszaja karte o 4-7% , wiec gra jest warta świeczki
Napisano 03 12 2006 - 17:59
Dlatego możesz spróbować odinstalować wszystkie sterowniki od karty te stare i te nowe . Następnie wgrać te nowe stery. Może to coś pomoże ja też miałem kiedys tak że wgrałem nowe stery i w filmach miałem czarnobiały obraz ale po reinstalacji tych samych sterów wszystko wróciło do normy. Można też wgrać potem diretX 9 C z najnowszego miesiąca. Te kwadraciki w wodzie to jest wygładzanie krawędzi Pixel Shader a wiec może masz coś poprzestawiane w opcjach (Antyalising). Sprawdź też jakie masz stery do chipsetu może tam też trzeba wgrać nowsze sterowniki . Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty