Witam! Mam taki problem.... Gdy włożę płytę do napędu cd, to komputer mi sie resetuje. Płyta zaczyna sie krecic i reset... I wtedy sie komputer nie uruchamia i ciagle sie resetuje w biosie, dopoki nie wyjme plyty z napedu... Dodam, ze naped jest ok, bo sprawdzal go kolega u siebie i nie mial takich problemow.. Naped to LG GSA-H10N. Wszyscy mowia, ze to wina zasilacza, jednak zasilacz nie ma nawet roku, trzyma napiecia (sprawdzane w speedfanie i porownywane z odpowiednimi normami:) ), ma 350W, modecom feel (wczesniej mialem taki sam zasilacz w innym kompie i nie robil zadnych problemow).
Poza tym komp wcale nie jest pradozerny (celeron 2.26, 512 ram, radeon 9550, 3 wiatraczki w srodku). Nie mam pojecia co sie dzieje. Nie mialem takiego problemu odkad go kupilem, a teraz tak jakos z dnia na dzien sie zaczal resetowac po wlozeniu plyty. Dodam, ze nie przeinstaluje nawet systemu, bo jak sie zakreci plyta, to sie resetuje komputer, nawet podczas uruchamiania... Wiec to na pewno nie wina systemu...
Poza tym, to czasami komputer sie nie uruchamial po zliczeniu pamieci i sprawdzeniu: "USB controllers: done" i wtedy stop i jak wciskalem f2, zeby wejsc do biosu, to byl napis: entering to bios.... i nic sie dalej nie dzialo... trzeba zresetowac i wtedy jest ok... Dzieje sie tak, gdy komputer nie jest dluzej wlaczany, np przez noc, jesli sie restartuje, czy cos, to jest zawsze ok..
Jesli ktos wie, co to moze byc, to prosze o pomoc....
Płyta w napędzie CD/DVD i reset! POMOCY!
Rozpoczęty przez
Reespect
, 12 02 2007 19:00
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 02 2007 - 19:00
Napisano 12 02 2007 - 22:09
Uszkodzony kanał IDEE2? Wyjmij taśme dysku twardego i na to miejsce włóż taśmę od napędu i sprawdź jak zachowuje się komputer.
Napisano 15 02 2007 - 17:31
dysk mam serial ata, wiec jest na osobnej tasmie... wiec sobie nie zmienie...
zainstalowalem nowe sterowniki od plyty glownej i przez dwa dni bylo ok.. dopiero dzisiaj sie znow zrestartowal. Jednak widac, ze te restarty sa rzadsze niz na tych starych sterownikach... moze sprobuje przeinstalowac windowsa... eh... sam juz nie wiem co to moze byc
Napisano 23 03 2007 - 14:25
ma ktos pomysl co to moze byc? odkad przeinstalowalem sterowniki od plyty glownej, to resety sa rzadsze, jednak ciagle sa.. nawet przy starcie komputera jest czasami reset..
Napisano 23 03 2007 - 16:13
Zasilacz sprawdziłeś czy dobrze podaje napięcie i czy starcza mu mocy? Modecony są to cienkie zasilacze zwłaszcza jeżeli chodzi o FEEL (i to wszystkie)
Napisano 23 03 2007 - 17:54
napiecia sprawdzalem tylko w speedfanie i tego typo podobnych programach... sprawdzalem tez normy jakie powinny byc dla tych zasilaczy i wszystko jest w porzadku... wiele osob, ktore znam maja ten sam zasilacz i nie maja problemow z nim..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych