Skocz do zawartości

Zdjęcie

Płyta główna ASUS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 HitcH

HitcH

Obserwator

• 6 postów

Napisano 07 01 2007 - 11:26

Witam

Posiadam płyte główną ASUSa ASUS cośtam <_<
I czy ona będzie się nadawać do overlockingu procka? Obecnie mam Epoxa nF3 i na niej wycisnąłem 2,21GHz bez zmiany napięcia i 402MHz na RAMach. Czy na tej nowej będzie ten wynik większy (z pamięciami ustawionymi na 200MHz, bo więcej z nich nie wycisne) i czy bedzie konieczna zmiana napięcia :]
Bym zapomniał: Procek adm athlon 2800+ na standardowym chłodzeniu

• 0

#2 hardwin

hardwin

Początkujący

• 79 postów

Napisano 07 01 2007 - 15:21

Witam

Posiadam płyte główną ASUSa ASUS cośtam <_<
I czy ona będzie się nadawać do overlockingu procka? Obecnie mam Epoxa nF3 i na niej wycisnąłem 2,21GHz bez zmiany napięcia i 402MHz na RAMach. Czy na tej nowej będzie ten wynik większy (z pamięciami ustawionymi na 200MHz, bo więcej z nich nie wycisne) i czy bedzie konieczna zmiana napięcia :]
Bym zapomniał: Procek adm athlon 2800+ na standardowym chłodzeniu

na socket 754 dobrymi i tanimi plytami byly gigabyte K8NE najlepiej rev 1, ale pewnie juz takiej nie znajdziesz, Asus K8N4-E - mialem ją, wypas plyta, semprona 1,6@2,4 ciągnąłem
ten asus co podales... chipset Via, to nigdy nie dawalo duzego OC, trzeba popatrzec po necie czy ktos pisal o niej recenzje i sciagnac manuala , obczaic co bios oferuje

ale cos mi sie nie zgadza, masz plyte na NF3 i chcesz kupic plyte z PCIex? grafike tez wymieniarz?

• 0

#3 HitcH

HitcH

Obserwator

• 6 postów

Napisano 07 01 2007 - 17:36

Mam płyte na nf3 ale z AGP, wymieniam pł i karte (X1950Pro)

Poszukam i poczytam <_< Oby się dało tyle ile teraz mam czyli 2,2GHz
  • 0

#4 HitcH

HitcH

Obserwator

• 6 postów

Napisano 15 01 2007 - 19:59

Witam,
Niestety nie znalazłem zbyt wiele o OC na tej płycie... a z bios'u tyle co zauważyłem to ma ona poblokowaną zmiane fsb i mnożnika (wiem, i tak na moim amd można max 9) a jedynie idzie zmienić prędkość RAMu. Może są jakieś "tricki" na obejście tego?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych