Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piwo, wóda czy może winko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Oriko

Oriko

Nowy

• 1 postów

Napisano 31 08 2006 - 15:40

a wiec nie wiem czy był taki temat jeśli tak to sorry :D ale jeśli takiego nie było to sie pytam
Jakie trunki alkoholowe lubicie najbardziej ??
zaczynając od siebie to najlepiej wchodzi mi vodka :D

• 0

#2 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 31 08 2006 - 15:44

Osobiście, od bardzo długiego czasu jestem abstynentem. I dobrze mi z tym. Alkohol kradnie wolność... taka prawda.

• 0

#3 Saletra

Saletra

Zaawansowany użytkownik

• 937 postów

Napisano 31 08 2006 - 15:45

Jejku;]

wódeczka zawsze chętnie
ostatnio popijam "kamikaze" - wódka + kurakao blue czy jakoś tak...
piwko :D owszem :D
-------------------------
edit: zawsze można pić z głową

#4 thade

thade

Stały użytkownik

• 209 postów

Napisano 31 08 2006 - 15:45

Piwo :D
pozniej wodka :D
.
.
.
wino :D
  • 0

#5 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 31 08 2006 - 15:52

Na picie z głową radzę poczekać do pełnoletności :D
  • 0

#6 thade

thade

Stały użytkownik

• 209 postów

Napisano 31 08 2006 - 16:07

Ja jestem pelnoletni [;
  • 0

#7 caveman

caveman

Tweaks.pl team

• 368 postów

Napisano 31 08 2006 - 16:27

Jejku;]

wódeczka zawsze chętnie
ostatnio popijam "kamikaze" - wódka + kurakao blue czy jakoś tak...
piwko :D owszem :D
-------------------------
edit: zawsze można pić z głową

Pokaż dowód! :D
  • 0

#8 Saletra

Saletra

Zaawansowany użytkownik

• 937 postów

Napisano 31 08 2006 - 16:39

Pokaż dowód! :D

Dowód czego :D

#9 thade

thade

Stały użytkownik

• 209 postów

Napisano 31 08 2006 - 16:41

Dowod tego, ze potrafisz pic z glowa :D
  • 0

#10 Oriko

Oriko

Nowy

• 1 postów

Napisano 31 08 2006 - 16:42

z mojego doświadczenia wcale nie trzeba być pełnoletnim aby pić z głowa :D :D
  • 0

#11 caveman

caveman

Tweaks.pl team

• 368 postów

Napisano 31 08 2006 - 17:06

Dowód czego :D

Osobisty.

Kids, kids ... :D

• 0

#12 UNK0WN

UNK0WN

Początkujący

• 146 postów

Napisano 31 08 2006 - 17:45

Wódka<wino<piwo<winko :D

• 0

#13 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 31 08 2006 - 18:06

z mojego doświadczenia wcale nie trzeba być pełnoletnim aby pić z głowa :D :D

Zależy czy myślisz kategoriami 15 latka który uważa ,że jak urżnie się niczym świnia to jest gośc i wydoroślał tak że może każdemu skoczyć. Tak naprawdę jest głupszy niż mógłby wskazywać tak na to jego wiek... Życzę powodzenia, ale ludzie uciekają z tego kraju nie tylko dlatego, że nie ma roboty ale i dlatego że nowe pokolenie... to niestety pokolenie idiotów w słusznej większości... :P

Jak ktoś przed osiemnastką chce być bardziej dorosłym to może niech zastosuje się do tych porad...
-Uwal się jak prosiak, bo tak robią wszyscy
-Pal, bo tak robią wszyscy
-Ćpaj, bo tak robią wszyscy
-Zrób komuś krzywdę, bo tak robią wszyscy
-Bzyknij kogoś, bo tak robią wszyscy

Przecież lubimy robić to co robią "wszyscy" prawda? :D

To chyba najprostszy tok myślenia dzisiejszej "inteligentnej" młodzieży. Jak ktos sie ze mna nie zgadza to nie ma sprawy.

Powiem jedno, za 5-6 lat będziemy mieli w polsce "falę" taką jaką dzisiaj można oglądać m.in. w Rosji czy na Ukrainie... To bedzie nasza porażka.
  • 0

#14 Gierek23

Gierek23

Stały użytkownik

• 272 postów

Napisano 31 08 2006 - 18:47

Piwo, później wódka (najlepiej "Starogardzka"), dalej czerwone wino, ale tanie "jabole" odpadają.
  • 0

#15 Oriko

Oriko

Nowy

• 1 postów

Napisano 31 08 2006 - 23:06

"inteligentnej, wszechpolskiej" młodzieży.

A ty sobie nie pozwalaj na takie przezwiska Dołączona grafika! :angry2:

Po pierwsze nie wiesz z kim masz do czynienia, a po drugie nie powinieneś krytykować w ten sposób żadego człowieka o pewnym przekonaniu politycznym ( nie mówie że ja jestem zwolennikiem młodzieży wszechpolskiej )

Ale to co napisałeś między innymi o pewnym dość powszechnym zjawisku społecznym jest po częścią prawdą i to moge Ci przyznać.
  • 0

#16 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 31 08 2006 - 23:11

Wybacz, ale nie musze wiedzieć z kim mam do czynienia żeby wyrażać swoje zdanie. Zgodnie z uwagą posta przeedytuje, tak by nie trafiał w niczyje przekonania polityczne.
  • 0

#17 Oriko

Oriko

Nowy

• 1 postów

Napisano 31 08 2006 - 23:21

no wiesz Siwy, ja równierz nie pochwalam upijania sie do stanu braku przytomności przez nieletnich. ale to co napisałem że nawet nie letni może pić z głową czyli rozważnie. wiem jest to łamanie prawa ale przed tym nie da sie ustrzec. a po drugie jednak nie można powiedzieć że inteligencja młodzieży czy też ogólniej mozna rzec ludzi spada, a wręcz przeciwnie! Ile można sie dowiedzieć z internetu i środków masowego przekazu :D oczywiście jeśli ktoś nie będzie miał ani krzty zdrowego rozsądku no to nawet mając kilkakrotnie więkrzy iloraz inteligencji od przeciętnego człowieka, nie poradzi sobie z nałogiem czy też palenia, czy picia. Według mnie na problemy używek wśród nie tylko młodzieży ale i osób dorosłych, ma wychowanie za dzieciństwa.
  • 0

#18 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 31 08 2006 - 23:34

Faktycznie. Masz słuszność w większości, aczkolwiek socjolodzy i psycholodzy już dawno wyjaśnili przyczynę powstawania nałogów wsród nieletnich. Co jest powodem? Dorośli! Czemu? Gdyby oni nie używali sobie, stało by się jasne że nie taka droga do stawania się na siłę dorosłym. Oczywiście problemem są również rodziny patologiczne, które działają destrukcyjnie na dzieci i nastolatków. Ale jeśli idzie o IQ to nie ma to praktycznie nic wspólnego z nałogiem, oczywiście inteligentna osoba rzadziej sięga po używki przed odpowiednim momentem. Ale moje doświadczenia mówią inaczej, mam paru bardzo inteligentnych znajomych którzy piją, palą i czasem ćpają... wiesz czemu? Tak działa efekt masy. Inaczej rzecz ujmując są to osoby bez charakteru, bez siły na powiedzenie "NIE" grupie rówieśników. Jak wspominałem "Lubimy robić to co grupa". Ja nie lubie, szanuje swoja indywidualnosc. Nie przekonuje mnie to że dzisiejsza młodzież jest bardziej rozumna niż wczesniejsze pokolenie. Oczywiscie nadal sa dobre strony, ale patrzac na dzisiejsze szkoly i na poziom ludzi uczacych sie w nich jestem dosc mocno wstrzasniety. Jesli potem tacy ludzie mają zasiąść w polskim rządzie to dam wsystkim jedną radę... Wiejcie stąd ile sił w nogach, bo z tego kraju nie zostanie nic.

Vivere non est necesse więc róbcie co uważacie za słuszne...
  • 0

#19 Oriko

Oriko

Nowy

• 1 postów

Napisano 01 09 2006 - 09:27

jesli chodzi o efekt masy moge sie z tobą zgodzić. ale jaki jest tego skutek uboczny ?? (nie mówmy już o samych używkach)

Aż zanadto nie można sie wyidualizować, a to dlatego że właśnie ta grupa nas może w ten sposób odrzucić (ale my to w ten sposób robimy już na samym początku sprzeciwiania sie postanowieniom ogułu) przez co stajemy sie odepchnięci na drugi, a czasm trzeci plan przez naszych rówieśników. No pewnie mozna siedzieć w domu i pisać na czatach, forach internetowych aby zastąpić potrzebe rozmowy z kimkolwiek. Według nmie taka osoba długo nie wytrzyma takiego stanu rzeczy i znów zacznie sie zastanawiać nad powrotem do tego co (być może) było złe, ale czy tla tej osoby ma to więkrze znaczenie w tej chwili ? chce ona poprostu znów być akceptowana przez więkrzosć rówieśników przez co często powturnie wkracza na tą złą droge. Pierwszy raz sie stawiła łamaniu prawa, ale skutki odrzucenia są dla niej zbyt okrótne. No i co.... znów zaczyna sie problem robienia to co wszyscy!
I cóż niby z oczu obserwatora ta osoba poniosła klęske bo nie potrafiła znaleźć sie w świecie bez alkoholu, fajek itd. Ja mniej wiecej wiem o co w tym chodzi bo równierz przez pewien czas byłem w takiej sytłacji i uwierzcie mi nie było to łatwe. Ale dla mnie powrót na stare śmieci był paradoksalnie sukcesem tego że znów bede normalny, akceptowany. A po pewnym czasie zatraca sie zupełnie dawne wartości jakimi kierował sie człowiek na początku... A wiec tak jak powiedziałem prędzej czy później więkrzość osób żyjących w pewnym środowisku powróci to tego stanu rzeczy. Nie mówie tu już o jakiejś patologii czy rodzinenej czy też ogólnie środowiskowej. No i cóż to chyba na tyle jeśli chodzi o Efekt Masy.
  • 0

#20 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 01 09 2006 - 11:40

Ja, już nie będe sie na ten temat wypowiadał. Topik dotyczy trunków i niech tak zostanie...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych