Skocz do zawartości

Phenom71

OFFLINE Ostatnio: 25 08 2013 22:56
-----

Moje posty

W temacie: Niezdiagnozowany problem z komputerem.

24 08 2013 - 10:20

Podmieniłem zasilacze, ale komputer nie odpalił. Natomiast spróbowałem mój zasilacz na komputerze kolegi i również nie ruszył. Co oznacza, że mój problem jest bardziej złożony, bo zasilacz jest owszem, walnięty, ale sama jego wymiana nie pomaga. Jakieś pomysły? Oczywiście mógłbym kupić płytę główną i zasilacz, ale to drogi wydatek w przypadku ryzyka, że się nie powiedzie.

Podmieniłem jeszcze raz te zasilacze, bo mnie coś trapiło, że wszystkiego dobrze nie podłączyłem i jednak obydwa zasilacze działają. Z tym, że mój komputer nadal się nie odpala.

Popieram Pana up. Proszę sprawdzić/wymienić bateryjkę biosu. Ponieważ jeśli będzie nie do użytku/wyczerpana to nie dojdzie do włączenia się komputera.

Bateryjkę od biosu kupowałem miesiąc temu nową. Też myślałem, że to może być ten problem. Na ten moment zamówiłem nową płytę główną - Asrock 970 Pro3. Ostatni mój pomysł, jak to nie zadziała to już totalnie nie wiem.

23 08 2013 - 20:21

Nie ma się co dziwić w serwisie jest tak, że na każdym twoim przyjściu zarabiają. Więc poreperują  tak aby na jakiś czas działało i czekają  aż znowu przyjdziesz... Sprawdziłem już nie jeden serwis.A co do tematu to zasilacz koniecznie podmień.Odgrywa ogromna role w całej tej układance. Jeśli kondensatory będą w kiepskim stanie to prąd tez nie będą trzymać jak trzeba.Spadek zasilania/napięcia = takie własnie zachowanie.

Podmieniłem zasilacze, ale komputer nie odpalił. Natomiast spróbowałem mój zasilacz na komputerze kolegi i również nie ruszył. Co oznacza, że mój problem jest bardziej złożony, bo zasilacz jest owszem, walnięty, ale sama jego wymiana nie pomaga. Jakieś pomysły? Oczywiście mógłbym kupić płytę główną i zasilacz, ale to drogi wydatek w przypadku ryzyka, że się nie powiedzie.

23 08 2013 - 16:23

Jak uda mi się go uruchomić ponownie to z pewnością zrobię test. Na ten moment zauważyłem, że nie obraca się wiatrak zasilacza. Może faktycznie jest to problem zasilacza. Dziś dostanę od kolegi komputer o podobnej specyfikacji to podmienię komponenty. Dziwi mnie jedno. Czy w serwisie nie zorientowaliby się, że to zasilacz?