Skocz do zawartości

Pershing

OFFLINE Ostatnio: 30 05 2008 17:54
-----

Moje posty

W temacie: Rozbudowa Toshiby Satellite L20-182

12 01 2008 - 15:23

Zajrzałem do laptopa i zrobiłem fotkę dysku, ja nie jestem w stanie stwierdzić jaki to dysk:)
Załączony plik  dysk.jpg   336,9 KB   606 Ilość pobrań

kolejna sprawa to pamięć ram:
Załączony plik  ram.jpg   50,82 KB   721 Ilość pobrań
Załączony plik  memory.JPG   20,6 KB   556 Ilość pobrań

chciałbym dowiedzieć sie na 100% jakiego dysku szukać (ATA/SATA, czy na coś więcej zwracać uwagę?) i jaka konkretnie pasuje tam pamięć (czy to każda DDR2- 4200)

a co do antenki to raczej niema przynajmniej ja nie znalazłem, dziwne to bo ma guziczek do uruchamiania a w środku przyoszczędzili:(

W temacie: Rozbudowa Toshiby Satellite L20-182

11 01 2008 - 01:11

1. Co do pamięci postaram sie jak najszybciej wrzucić więcej informacji (na tyle na ile będę mógł) tak by była 100% jasność. Możliwe żeby pamięć dobrać na podstawie oznaczeń na pamięci która jest aktualnie zamontowana, czy lepiej załatwić to spec programem?

2. Co do dysku rozumiem, że powinienem zwrócić uwagę czy jest SATA/ATA, pojemność nie ma większego znaczenia i również temperatura nie powinna sie zmienić jeśli będzie pracował z taką samą prędkością co 'stary'.

3. Zajrzę czy jest antenka i tu tez napisze coś więcej, dobrze jednak że jest konkretna alternatywa :D Bez zbytniej zabawy można uzyskać ten sam efekt.

Dziękuje za szybką odpowiedź, w miarę jak będę wiedział coś więcej sprecyzuje swoje zapytanie.