Czolem
Posiadam laptopa dell inspiron 9400 i kilka dni temu po wlączeniu pojawiły mi sie na ekranie poprzeczne paski. Komputer zrestartowalem, lecz paski pojawiły sie juz od początku przy ladowaniu biosa i windowsa, którego zreszta nie udalo sie odpalic (pojawił sie niebieski obraz z informacjami ze cos jest nie tak i windowsa nie da sie uruchomić). Komputer udaje sie uruchomic w trybe safe. W tymże trybie podłączylem go do tradycyjnego monitora i ekran wyglada tak samo (paski poprzeczne) wiec winę ekranu można wykluczyć. Ponad to w trybie safe odinstalowalem karte graficzna i od tej pory moge komputer uruchomic w trybie standardowym lecz paski nadal znajdują sie na ekranie. Osobiscie skłaniam sie ku uszkodzeniu karty graficznej lecz ekspertem nie jestem i z radoscia wyslucham porad ekspertów. Jednoczesnie mam pytanie gdzie mozna zakupic karte bo jak narazie moje poszukiwania w necie nie przyniosly szczegulnych rezultatów (mieszkam zagranica i skupilem sie na stronach angielskich). Za wszystkie porady z góry dzięki

Paski na ekranie
Rozpoczęty przez
krzyskowski
, 10 09 2008 19:33
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 09 2008 - 19:33
Napisano 10 09 2008 - 19:37
Podaj temperatury grafiki.
Napisano 11 09 2008 - 14:04
Temperatury sprawdzic sie nie da. Jak komputer uruchomie w trybie safe to nie jest ona podawana, a zeby uruchomic komputer w trybie standardowym najpierw musze odinstalowac grafike co takze wyklucza sprawdzenie temperatury
Napisano 11 09 2008 - 14:15
Co się nie da. Użyj Everesta..Ultimate Edition.
Napisano 11 09 2008 - 19:43
wasnie everesta uzywalem i tam gdzie normalnie pokazywalo temperaturé grafiki teraz nie pokazuje nic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych