Skocz do zawartości

Zdjęcie

Paski na ekranie monitora.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 hetmane

hetmane

Obserwator

• 7 postów

Napisano 07 12 2011 - 23:03

Witam, problem zaczął się gdy pewnego razu pracując na komputerze wybiło mi korki w pokoju. Jak się później okazało przyczyną był zasilacz , przy którym każde podłączenie do prądu kończyło się tak samo (wybicie korków). Kupiłem nowy zasilacz który działa prawidłowo, ale gdy włączam komputer pokazują mi się czerwone pasy na ekranie monitora. Dzieje się tak do uruchomienia Windowsa po czym następuje przejście monitora w tryb czuwania lub blue screen i restart komputera. Jedyną rzeczą jaką udało mi się zrobić to , wyjęcie komputera z regału, rozkręcenie go , następnie położenie go poziomo. Wówczas komputer uruchamia się bez tych czerwonych pasów. Ale tylko i wyłącznie po wyżej wymienionych czynnościach. Gdy ponownie dam komputer pionowo problem się powtarza.
Dziękuje z góry za pomoc. :(

obrazek 1
obrazek 2
obrazek 3
obrazek 4
obrazek 5

• 0

#2 Bamber

Bamber

Jestem bot

• 580 postów

Napisano 01 01 2012 - 14:37

Możliwe, że wraz z zasilaczem uszkodzeniu mogła ulec też karta graficzna. Byłoby dobrze gdybyś pożyczył od kogoś kartę graficzną i sprawdził czy na niej problem ustępuje

• 0

#3 Ymo

Ymo

Zaawansowany użytkownik

• 401 postów

Napisano 01 01 2012 - 23:24

Nic nie ustąpi, to są zwykłe artefakty.
Pomoże reballing albo odgrzewanie.
  • 0

#4 Bamber

Bamber

Jestem bot

• 580 postów

Napisano 01 01 2012 - 23:39

Skoro wcześniej tak nie było a problem wystąpił po spaleniu zasilacza, jest prawdopodobieństwo że uszkodziła się również karta graficzna. Sprawdzić nie zaszkodzi
  • 0

#5 hetmane

hetmane

Obserwator

• 7 postów

Napisano 03 01 2012 - 00:29

Bluescreen http://imageshack.us/photo/my-images/195/blueuh.jpg/ ale zmiany sterowników nie przyniosły rezultatów.

Pewnego razu przypadkowo gdy ruszyłem przejściówką z wejścia od zasilania 6 - pinowego na 8 - pinowe PCI-e pasy zniknęły , a następnie pojawiły się ponownie. Kilka razy przynosiło to efekty ale teraz już niestety w ogóle to nie działa. Może to być wina tej przejściówki bądź wejścia w karcie ?
  • 0

#6 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 03 01 2012 - 17:31

Na Twoim miejscu bym sprawdził oby dwie te rzeczy. Bo któraś na pewno sprawia Ci te problemy.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych