Skocz do zawartości

Papcio1986

OFFLINE Ostatnio: 09 06 2008 08:55
-----

Moje posty

W temacie: GF 7300 GT

20 05 2008 - 16:22

Nio wiec tak:

zakupilem nowiutki zasilacz 500V i wiatraczek z radiatorem tez!! temperatura procesora spadla, do 50stopni! czyli w miare ok!!
jednak problem nie zniknol :/
karta sie nei grzeje, bo po tym gdy zawiesza sie system dotknolem jej, jest ledwie ciepla!
dlatego prosze o jakas porade w jaki sposob sprawdzic czy to nie wada karty graficznej!! podkreslam ze nie probowalem w zadne sposob jej nigdy podkrecac!
mam ja jeszcze na gwarancji wiec chcialbym moc udowodnic ze nalezy mi sie wymiana lub naprawa!!

pozdrawiam
Paweł

przegladalem forum, i znalazlem ciekawa rzecz, fotka tego ekranu wyglada dokladnie jak mojego podczas zawieszenia :/
/Gigabyte-GF8600...lem-t22304/
czy u mnie moze chodzic o spalenie?? moja karta ma wiatrak i chlodzenie zalmana i nigdy nie byla podkrecana :/

14 05 2008 - 15:46

Wiec tak:
przeinstalowanei sterownikow nic nei daje... mecze sie z tym problemem od kilku formatów... od tego czasu instalwoalem sterowniki z plytki Galaxy, z strony nVidia, jakies bety najnowsze z niewiadomo jakich seriwow... wszystko konczy sie tak samo :/ dlatego jestem calkiem pewny ze nie chodzi o sterowniki! :/
z zasilaczem tez jakos tak dziwnie... gdy kupilem karte mialem fajny zasilacz 400W dla P4 wiec sily w nim bylo dosc... niestety padl on i zakupilem zmykly zasialcz 350W!!
stawialbym na dwie teorie: albo uszkodzona karta byla od poczatku lub przegrzewa sie :/ niestety nei wiem jak wykluczyc lub potwierdzic swoej teorie!! prosze o pomoc!!
zainstalowalem speedFan i wyglada to tak:

Dołączona grafika

zastanawiam sie teraz na prockiem... ma bardzo wysoka temperature :/ mzoe to on jest powodem??

aha, jesli to moze jakos pomoc to moj komp to:

AMD Athlon XP-A, 1833MHz (5.5 x 333) 2500+
Epox EP-8RDA+ / FIC AU11 Chameleon (6PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, Lan)
nVIDIA nForce2 Ultra 400
512 MB (DDR SDRAM) ------ 2 kosci 256 MB GoodRAM
grafika NVIDIA GeForce 7300 GT (128MB)

pozdrawiam Paweł

06 05 2008 - 18:58

Równiez posiadam Galaxy GF 7300 GT! i mam z nia nastepujacy problem: uzywam windy, programow, neta i bezproblemowo... ale w koncu nie do tego potrzeba mi GF!! wlaczenie jakiejkoleik gierki która korzystaja z sprzetowego wspomagania (czyli praktycznie wszystkie z wyjatkie mkilku naprawde starych tytułów) gram i mzoe byc kilka minut dobrze, nawet czasem kilkanascie a czasem ledwie 1 minuta i bum :D ! ekran "zawiesza sie"Dołączona grafika dzwiek jeszcze chwile slychac normalnie, pozniej i on gluchnie, i nie procz restetu nie dziala... ekran wyglada bardzo dziwnie zatrzymany i "poszatkowany" nastepna klatka... obawiam sie ze mzoe to byc problem sprzetowy - wada produktu!! potrzebuje jakiegos sposobu by sie opewnic ze tak jest lub nie jest!! jesli ktos sie z czyms takim spotkal prose o pomoc!! pzodrawiam :P