Proszę o szybką pomoc, Kuba
[PROBLEM] Z odpaleniem gry DSJ 2.1 w windows XP
Rozpoczęty przez
Voridel
, 11 05 2012 23:51
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 05 2012 - 23:51
Siemanko! Ostatnio byłem u kolegi i chciał żebym zainstalował mu grę DSJ 2.1 (Deluxe ski jump) na windowsie xp. Pobrałem z sieci plik, lecz nie mogłem go otworzyć (gra na dosa). Mówił mu, że nigdy mu ta gra nie działała oraz, że jego inny koleżka też głowił się nad tym, mówiąc że można coś z tym zrobić. Jako, że półtora roku byłem w Technikum Informatycznym śmiał się ze mnie, że też nie potrafię tego zrobić, a ja kompletnie nie wiem co to może być. Czytałem na google o jakimś skopiowaniu plików do system32 (już nie pamiętam o co dokladnie chodziło), najpierw gra w ogóle się nie włączała, odpalało się tylko okienko dosa, po czym znikało i jakby gra się wyłączała.. Potem jak coś zacząłem kombinować, to zaczął pojawiać się błąd, lecz też go nie pamiętam, jedyne co mi w głowie utkwiło to liczby coś w stylu 00 00 00 00 01 (i o 16 bitach coś..). Jutro dam screena z błędem. Wie ktoś co to może być? Bo na pewno da się coś z tym zrobić, tylko trzeba się na tym troche znać.
Napisano 12 05 2012 - 00:10
Hmm spróbuj trybu zgodności z 98 i ewentualnie ten temat jest dla Ciebie http://komputery.kat...CPU-t35268.html
A w ogóle z tego co kojarzę dsj miało typowy problem z mocniejszymi prockami niż 200MHz po prostu gra dopasowuje się do procka więc na takim 1GHz to normalnie poziom ultra hard bo tak szybko to latało
musiałbyś się bawić jakimś ogranicznikiem procka, albo najlepiej w Virtualboxie przydziel 200MHz procka i zainstaluj w nim winde 98
ciekawe co z tego wyjdzie
A w ogóle z tego co kojarzę dsj miało typowy problem z mocniejszymi prockami niż 200MHz po prostu gra dopasowuje się do procka więc na takim 1GHz to normalnie poziom ultra hard bo tak szybko to latało
Użytkownik Aleksander89 edytował ten post 12 05 2012 - 00:10
Napisano 12 05 2012 - 00:12
mozesz jeszcze uzyc DOSBoxa
Napisano 12 05 2012 - 00:26
tak, ale podobno spowalnia on gre
aleksader, robiłem już to co mi wysłałeś
też znalazłem to na google, a z virtualboxem nie chce mi się bawić..
chociaż wątpie, że to sprawa "zbyt szybkiego" kompa bo koleżka takiego raczej nie ma.. ; D jutro pójdę i spróbuje z tym dosboxem, zobaczymy co z tego wyjdzie..
aha i zgodność też próbowałem, taki [beeep]
aleksader, robiłem już to co mi wysłałeś
Napisano 12 05 2012 - 00:47
z tym szybkim kompem to chodzilo mi tylko o to ze gra nie ma sensu na nowszym kompie, bo za szybko sie wszystko bedzie działo 
z dosboxem może CI się nie udać bo on właśnie za bardzo spowalnia grę,
ale z tą nakładką możesz coś sensownego już zdziałać http://dfendreloaded.sourceforge.net/
z dosboxem może CI się nie udać bo on właśnie za bardzo spowalnia grę,
ale z tą nakładką możesz coś sensownego już zdziałać http://dfendreloaded.sourceforge.net/
Użytkownik Aleksander89 edytował ten post 12 05 2012 - 00:47
Napisano 12 05 2012 - 01:01
dzieki dzieki, to tez stestuje :>
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych