Witam!
Mam juz dosc dlugo internet na moim stacjonarnym kompie (Netia na łączu TP) i dokupilem sobie laptop + router Pentagram p331-42. Do jednego gniazda telefonicznego podpięty jest stary modem Netii ktory daje net na pc stacjonarny a w drugim gniazdku jest nowe router skonfigurowany z laptopem. Gdy odpalam laptopa i włączam router to równocześnie tracę internet na stacjonarnym. I to jest problem :/ Próbowałem podłączyć oba sprzety do nowego routera (laptop przez Wi-fi a PC przez kabel ethernet) po wgraniu sterownikow do karty sieciowej na pc wykryl on router lecz nie moge dostac sie do konfiguracji:/
Czy da sie aby laptop i PC dzialaly na osobnych modemach? Czy trzeba do jednego routera podłączyć?
Z gory dzieki za pomoc!
PC stacjonarny + laptop
Rozpoczęty przez
Niktwazny!
, 13 09 2008 15:53
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 09 2008 - 15:53
Gość_Wojtex16_*
Napisano 14 09 2008 - 13:33
Nie da się ustawić, żeby działały 2 modemy jednocześnie. Tylko ruter załatwi tą sprawę. Najpierw zresetuj router, za pomocą przycisku reset (powinien być z tyłu obudowy). Co do konfiguracji routera to sprawdz w instrukcji jaki trzeba adres wpisać, żeby dostać się do konfuguracji.
Napisano 14 09 2008 - 13:36
Znaczy wiem jaki adres wpisac bo na laptopie wpisalem i dzialalo wszystko. Poszukam jakis sterownikow do karty sieciowej w stacjonarnym. No ale dzieki za pomoc zaraz zredukuje ilosc modemow
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych