Skocz do zawartości

Zdjęcie

Osiedlowy Hots-pot, czy UPS ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lisciu156

Lisciu156

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 21 04 2009 - 18:03

Ok. miesiąca temu skończyła Mi się umowa na TKK (Telewizja Kablowa Koszalin), ze względu na problemy z serwerami, jakie oni tam mają "Mamusia" <-- Żeby eunstachy nie myślał, że nie pamiętam, zrezygnowała z neta. Tydzień póżniej na Moim osiedlu założyli Hots-Pota. Problemów z nim raczej nie mam (no chyba, że jest brzydka pogoda to strony wczytują się koszmarnie). Ale Konfiguracja jest o tyle dobra, że jest tam stały transfer bez względu na liczbę osób podłączonych do niego.

Dzisiaj mam nie za ładną pogodę, a siła sygnału jest na Bardzo Niskiej (jak zawsze), a transfer 11 MB/s. Przy ładnej pogodzie jest to średnio 24 MB/s.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Jestem ogólnie z niego zadowolony, ale na dzień jest ok. 5-6 kicków z neta a nie raz nie ma go w ogóle. O UPS wiem praktycznie tyle, że każdy go chwali.

Co radzicie ? B)

• 0

#2 Czarcik_s

Czarcik_s

Zaawansowany użytkownik

• 674 postów

Napisano 21 04 2009 - 18:31

Kabelek zawsze przynajmniej u nas teraz będzie lepszy. Brak wrażliwości na pogodę, lepsza prędkość itp.
Pozdrawiam

• 0

#3 Lisciu156

Lisciu156

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 21 04 2009 - 18:33

No ale tutaj przyzwoita prędkość i za darmo. A jak jest ładna pogoda, to śmiga aż miło.
  • 0

#4 eunstachy

eunstachy

Zaawansowany użytkownik

• 512 postów

Napisano 21 04 2009 - 21:06

Zawsze możesz zrobić połączenie mostkowe, że ciągnie Ci neta i z tego i z tego jednocześnie.
  • 0

#5 Lisciu156

Lisciu156

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 21 04 2009 - 21:28

WIem, bawiłem się już tym. Ale są częste Kicki, więc ... chyba narazie wstrzymam się z UPS. W końcu nie długo wakacje a tyle co "Mamusia" do pracy potrzebuje to chodzi aż miło.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych