Skocz do zawartości

OrionexuS

OFFLINE Ostatnio: 10 04 2013 10:52
-----

Moje tematy

Logi - Przerywanie internetu, czy to wirus?

31 03 2013 - 20:16

Hey,

Od jakiegoś czasu co dwie-trzy minuty na dziesiętne sekundy zanika mi internet, a potem znowu jest. Niestety, bawienie się ze sterownikami nie przyniosło skutku i bipiw w tym temacie polecił mi założyć tutaj temat.

Czy coś tutaj widzicie? Mam nadzieje, że tak i wreszcie uda mi się z Waszą pomocą naprawić problem :)

Sekundowy brak internetu co pare minut

30 03 2013 - 20:39

Hey,

Od jakiś dwóch tygodni mam problem z internetem. Znika on na mniej niż sekundę (dosłownie na ułamek sekundy), a potem normalnie dalej go mam. Nie mam powiadomienia w tray'u o braku internetu, czy o czymkolwiek. Wydaje mi się, że problem pojawił się zaraz po jakiejś aktualizacji systemu, ale nie jestem pewny.

Cały problem objawia się tym że: radio internetowe się wyłącza (Connection error), filmy na YT które mają 12 minut kończą się w 4 minucie, pliki przy pobieraniu po kilku minutach się zawieszają. Jedynie torrenty mają ten problem kompletnie gdzieś i wszystko działa jak zawsze.

Problemem nie może być, ani router, ani komputer sam w sobie, ponieważ na innym komputerze wszystko działa idealnie, a ja sam mam zainstalowane dwa systemy i na Linuksie żadna z tych rzeczy się nie zdarza.

Nie mam zielonego pojęcia jak ten problem rozwiązać. Połączenie raz tracę po minucie, raz po dwóch, ale bardzo rzadko po więcej niż pięciu, nie ma żadnego schematu.