Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ocena zestawu do 1000zł 2014

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzegorz.

grzegorz.

Nowy

• 3 postów

Napisano 15 08 2014 - 16:32

Witam, niskobudżetowy komputer używany pod systemem Linux, używany do przeglądania internetu, filmów i LibreOffice. Nie używany do grania (z wyjątkiem Football Manager 2014 i nast.). Przyznaję, że w ogóle się na tym nie znam, ale z pomocą internetu wybrałem takie podzespoły:

http://www.morele.net/inventory/info/PWauQK/

Czy znajdzie się ktoś by ocenić i ewentualnie zaproponować zmiany, mając na uwadze system, przeznaczenie i cenę oraz kompatybilość podzespołów? Pozdrawiam.

• 0

#2 viris33

viris33

Administrator

• 4 657 postów

Napisano 16 08 2014 - 02:36

Witaj. Kilka części przydałoby się zmienić. Na 1 miejscu zasilacz np minimum Corsair VS350 lub Chieftec GPA450S8. Dysk lepiej już wziąć 1TB który kosztuje 10zł więcej. Obudowa - sugueruję coś kilka klas lepszego np Zalman T3. Reszta jest już OK, chociaż tej opcji montażu bym nie wkładał bo i tak trzeba zrobić zakupy za bodajże minimum 1500zł?

• 0

#3 grzegorz.

grzegorz.

Nowy

• 3 postów

Napisano 16 08 2014 - 11:14

Dzięki viris33. Wstawiłem obudowę Zalman T3 oraz zasilacz Chieftec. W obecnym PC mam dysk wielkości 120GB i wykorzystuję góra 45% więc pomyślałem, że wstawię SSD 120GB Intela, a na zapas ten stary. Odnośnie składania - od 1500 chyba składają za 1zł po wpisaniu jakiegoś kodu, ale po zastanowieniu to spróbuję zrobić to sam. Jak morzesz rzuć na to okiem:

http://www.morele.net/inventory/info/jA8cD/

Pytanie - czy procesor z zestawu będzie z chłodzeniem? Pytam bo w internecie mówią, że wersja BOX jest jest zawsze z chłodzeniem, ale w opisie sklepu nie ma wentylatora gdzie przy innych BOXach już jest w załączonym wyposażeniu. Pozdrawiam.

• 0

#4 viris33

viris33

Administrator

• 4 657 postów

Napisano 16 08 2014 - 23:17

Wg mnie zestaw już wygląda przyzwoicie. Jeśli procesor w wersji BOX to zawsze musi być chłodzenie. Nie ma innej opcji. Sklep ma czasami kompletnie pomieszane opisy.

• 0

#5 grzegorz.

grzegorz.

Nowy

• 3 postów

Napisano 17 08 2014 - 10:42

W takim razie dzięki.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych