Witam. Kupiłem sobie nową obudowę z wyświetlaczem LCD i dwoma wejścieami usb z przodu. Niestety mam problem z podłączeniem jej do płyty głównej. Podłączełem kabelki do Panelu 1 ale nie wiam jak podłączyć kabelki do audio i usb. Niby mam wszystko na rozpisce ale pojawił sie problem bo niektóre kabelki są połączone np: od usb = vcc1, data 1-, data 1+ i w drugim vcc2 ,data 2-, data 2+. Sąone połączone razem obok siebie i to uniemożliwia mi ich podłączenie. Czy da sie je jakoś rozdzielić?
I jeszcze jadno: Mam tam też dwie takie płaskie końcówki z takimy stykami na końcu w kolorze brązowym. Przy jednym jest napis VGA a przy drugim CPU. Domyślam sie że to są jakieś mierniki temp. ale jak je podłączyć?
Obudowa
Rozpoczęty przez
Arnolds4
, 28 10 2007 12:13
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 10 2007 - 12:13
Napisano 28 10 2007 - 13:37
Jaką masz płytę główną? Mógł byś zrobić foto albo znaleźć obraz tej wtyczki w obudowie?
Podejrzewam ze można je poprostu rozciąć do pewnej wysokości i już.
Te brązowe jak dobrze zauważyłeś to sondy do temperatury, jeden doczep zaraz przy radiatorze
karty graficznej a drugi zaraz przy procku, tak na granicy radiatora bądź jesli procek Ci na to pozwala
to pod samym radiatorem.
Podejrzewam ze można je poprostu rozciąć do pewnej wysokości i już.
Te brązowe jak dobrze zauważyłeś to sondy do temperatury, jeden doczep zaraz przy radiatorze
karty graficznej a drugi zaraz przy procku, tak na granicy radiatora bądź jesli procek Ci na to pozwala
to pod samym radiatorem.
Napisano 28 10 2007 - 13:39
Nie musisz ich rozłączać, powinny się dac podłączyć tak jak są. Zerknij do instrukcji gdzie się je wpina.
Te płaskie końcówki to czujniki temperatury, nigdzie ich nie wpinasz tylko umieszczasz w miejscu gdzie chciałbyś mierzyć temperaturę.
Te płaskie końcówki to czujniki temperatury, nigdzie ich nie wpinasz tylko umieszczasz w miejscu gdzie chciałbyś mierzyć temperaturę.
Napisano 28 10 2007 - 15:56
Ok. Podłączyłem te audio i czyjniki. Ale mam tam jeszcze takie 2 białe wtyczki. Jedna jest z czterema okrągłymi dziurkami ułożonymi obok sie bie w środku a druga z zewnątrz wygląda tak samo lecz w środku ma cztery ułożone obok siebie okrągłe bolce. Do czego one są, czy musze je tez gdzieś podpiąć?
Aha. i jeszcze mam tam taką małą białą prostokątna wtyczkęz trzema cienkimi bolcykami w środku? Do czego ona jest?
Aha. i jeszcze mam tam taką małą białą prostokątna wtyczkęz trzema cienkimi bolcykami w środku? Do czego ona jest?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych