Nowy forumowy konkurs na Tweaks.pl
Napisano 24 03 2011 - 13:08
Napisano 24 03 2011 - 13:50
-bo słabo znam historie i skopiowałem wypowiedzi powyżej,
-bo miło mieć kolejną oryginalną grę po tym jak przerzuciłem się z pirackich,
-bo jedyną żeczą jaką wygrałem w życiu była zabawka za rysunek przedstawiony w konkursie organizowanym przez kościół (miałem 12lat)
-bo dostałem maila z informacją o konkursie.
2.Wielka Brytania,Belgia,Francja,Holandia,Niemcy,Dania
Napisano 24 03 2011 - 16:02
2. Nad terytorium których państw rozegrała się Bitwa o Anglię?
-----
1. Gdyż Kocham wszystko co jest związane z z siłami powietrznymi drugiej wojny światowej, samolotami, lotnictwem itp. oraz znam całą powietrzną artylerię drugiej wojny światowej.
Także Uwielbiam sklejać modele samolotów i ta gra byłaby pięknym zwieńczeniem moich prac oraz mojej pasji.
2.
Kampania powietrzna bitwy o Anglię była toczona nad południową i centralną Anglią, pomiędzy niemieckim lotnictwem Luftwaffe a brytyjskim RAF oczywiście w czasie drugiej wojny światowej w roku 1940.
Napisano 24 03 2011 - 21:30
2. Bitwa o Anglię toczona była nad południową i centralną Anglią
Napisano 24 03 2011 - 22:30

2. Przestrzeń powietrzna Wielkiej Brytanii,
Kanał LaManche,
południowa ale także centralna część Anglii.
Napisano 24 03 2011 - 23:31
Nie zahaczam skrzydłem płotów;)
Jako kobieca wersja Ericha Hartmanna
Latam najlepiej i z wieczora i z rana.
Choć przestworza przemierzam tylko komputerowe,
To wyniki osiągam ponadczasowe.
Gra ta otworzy nowe możliwości,
A mój chłopak obgryzie paluchy z zazdrości:)
(zapomniałam;p)
2. Bitwa o Anglię rozegrała się nad południową i centralną Anglią. Na siły Luftwaffe skierowane do tej kampanii składały się 2-ga Flota Powietrzna feldmarszałka A. Kesselringa, 3-cia Flota Powietrzna feldmarszałka H. Sperrlego i 5-ta Flota Powietrzna gen. H. Stumpffa, które operowały z baz we Francji, Belgii, Holandii i Norwegii.
Napisano 24 03 2011 - 23:58
2. Głównie nad Anglia(Londyn, Liverpool, Plymouth, Portland), a także nad Francją, częściowo Szkocją, Beneluksami, Danią i Włochami( między innymi Mediolan i Turyn były celami Aliantów).
Mam nadzieje że juz wkrótce będe mógł cieszyć się grą z kolegami..!

Użytkownik sczmur edytował ten post 25 03 2011 - 00:06
Napisano 25 03 2011 - 00:13
Jednak nadal uwielbiam grać w gry symulacyjne, a seria Ił-2 jest jedną z absolutnie najlepszych.
To dowód na to, że gry wideo mogą być ciekawą, ambitną rozrywką, nie tylko eskapizmem od dnia codziennego.
Niestety, z powodów finansowych obecnie raczej nie stać mnie na zakup Cliffs of Dover, tym bardziej ucieszyłbym się z nagrody

2. Głównie oczywiście Wielka Brytania, zdarzały się też potyczki nad terytorium Francji i Belgii.
Napisano 25 03 2011 - 00:13
Ad.1 nigdy w życiu nie wygrałem nawet nagrody pocieszenia a żyję 77 lat.Jedyna wygrana to,że dzięki takim forum komputerowym jak Tweaks.pl nauczyłem się wszystkiego o komputerach/prawie wszystkiego/.
Ad.2 Nie wiem dlaczego jest akurat o bitwach stoczonych nie tylko nad Anglią ale podoba mi się bo zawsze pasjonowała mnie ta tematyka.Brali tam udział polscy piloci wnosząc do flegmatycznych anglików polską werwę i humor a w szczególności męstwo.Chyba wszyscy znamy Dywizjon 303,pilota o nazwisku Król i innych.
Napisano 25 03 2011 - 01:11
Bo mam sentyment

2.
Przestrzeń powietrzna nad Wielką Brytanią

Napisano 25 03 2011 - 01:15
2. Głównie terytorium centralnej i południowej Anglii.
Napisano 25 03 2011 - 19:54
Głównym terenem walk była przestrzeń nad Wielką Brytanią, Kanałem La manche, Belgią i Francją
Napisano 25 03 2011 - 22:09
Od dziecka jestem miłośnikiem lotnictwa. Aktualnie jestem w klasie maturalnej w Technikum Lotniczym, udzielam się w szybownictwie oraz niebawem rozpoczynam kurs pilota turystycznego PPL. Niestety nie jestem zamożny, więc niestety nie mogę sobie takiego fajnego prezentu sam sprawić, więc liczę na poparcie droga administracjo

2. Nad terytorium których państw rozegrała się Bitwa o Anglię?
Centralna i południowa Anglia i jak oczywiście ktoś już wyżej wspomniał z pewnych źródeł można wywnioskować, że piloci RAFu zapędzali się w rejony Francji
Napisano 26 03 2011 - 12:03
2. kampania powietrzna nad południową i centralną Anglią.
Napisano 26 03 2011 - 14:24
Konkurs fajny i ciekawy,
Mnóstwo przy nim jest zabawy.
Kilka osób udział bierze
Ma nadzieję wygrać szczerze.
Co mam zrobić chciałbym wiedzieć?
By móc grać w tą grę u siebie!
Jedno zdanie powiem skromnie,
Bardzo proszę Was pokornie.
2. Wielka Brytania, Francja, Włochy, Niemcy
Napisano 26 03 2011 - 15:13

2...nad terytorium Anglii to oczewiste:)))
pzdr.ice
Napisano 26 03 2011 - 23:37

2. Kampania powietrzna nad południową i centralną Anglią.
Napisano 27 03 2011 - 00:10
mam krzywe nogi jakbym całe życie na beczce siedział, gębę zbója, zeza, łysy i szczerbaty a do tego leniwy, a z gęby mi jedzie jak z odbytu.

2). Główną areną walk powietrznych w okresie zwanym Bitwą o Anglię w II wojnie światowej był Kanał la manche, nad nim najwięcej odbyło się walk powietrznych i nad nim doszło do pierwszego spotkania pilotów polskich z pilotami niemieckimi.
Oczywiście były walki nad terenem wschodnich wysp brytyjskich jak i po stronie zachodniej europy lecz główne walki o panowanie w powietrzu dochodziło nad wodami kanału. Chodziło o nie dopuszczenie jak najmniejszej liczby niemieckiej maszyn luftwaffe nad terytorium Wielkiej Brytanii.
Z tym że w niektórych przypadkach dochodziło to celowego przepuszczania lotnictwa niemieckiego w głąb WB aby Niemcy nie domyślili się że Brytyjczycy czytają rozkazy ma to związek z maszyną szyfrująco-deszyfrującą Enigmą.
Użytkownik brutus3 edytował ten post 27 03 2011 - 00:11
Napisano 28 03 2011 - 06:16
Napisano 28 03 2011 - 14:45

Chciałabym sprawić Wielkanocną niespodziankę mężowi, który uwielbia tematykę II wojny światowej, gry komputerowe, a w garażu najchętniej postawiłby Messerschmitta BF 109 razem ze Spitfire'm oraz Panterę. Sprawiłoby to mi wielką frajdę - prosząc męża w Wielkanocny poranek, aby zajrzał w skrzynkę z bratkami - co mu przyniósł Wielkanocny Zając, a tam nowa gra IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover. Oczywiście już tego samego dnia odpali grę i mogę o nim zapomnieć, on będzie latał w przestworzach...wiem coś o tym

2. Bitwa o Anglię odbyła się nad terytorium południowej i środkowej Anglii.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych