Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowe chłodzenie i wzrost temperatury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 pawel924

pawel924

Nowy

• 1 postów

Napisano 30 05 2007 - 20:35

Witam.
Dzisiaj założyłem nowe chłodzenie na mój procesor Celeron D 3,2GHZ(prescott) LGA 755 wymieniłem boxowe chłodzenie na Pentagram NXC100 AL . Zauważyłem że temperatura w stresie wzrosła mi z ok. 61C do 67C, idle z 55C wzrosło do 62 stopni Dołączona grafika! Dołączona grafika :) Wszystko zrobiłem dobrze, usnąłem dokładnie starą pastę, poprawnie nałożyłem nową. Wentylator też założyłem według instrukcji. Nie rozumiem wzrostu temperatury. Czy po wygrzaniu się pasty zmniejszy się temperatura??? :)

• 0

#2 Papryka244

Papryka244

Początkujący

• 23 postów

Napisano 11 06 2007 - 14:49

Witam.
Dzisiaj założyłem nowe chłodzenie na mój procesor Celeron D 3,2GHZ(prescott) LGA 755 wymieniłem boxowe chłodzenie na Pentagram NXC100 AL . Zauważyłem że temperatura w stresie wzrosła mi z ok. 61C do 67C, idle z 55C wzrosło do 62 stopni Dołączona grafika! Dołączona grafika :D Wszystko zrobiłem dobrze, usnąłem dokładnie starą pastę, poprawnie nałożyłem nową. Wentylator też założyłem według instrukcji. Nie rozumiem wzrostu temperatury. Czy po wygrzaniu się pasty zmniejszy się temperatura??? :D

Jeżeli nie dałeś z mało pasty to po jakimś czasie pasta poprawi swoje właściwości i będzie git!Ale najlepiej zainwestować w pastę z domieszką srebra.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: wymiana chłodzenia zmiana chłodzenia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych