Witam serdecznie.
Oddałem komputer do serwisu, który notorycznie wyrzucał błąd "Sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność" i czasem, głównie po zainstalowaniu sterowników do płyty głównej - bsody.
Facet testował z innym zasilaczem i mówił, że też wyrzuca.
Miałem chyba uszkodzone sloty na pamięć RAM, bo były w dalszych od procesora slotach (niebieskich), a powinny być w czarnych, gdy przekładałem do czarnych to system nie startował.
Zarówno ja, jak i on myśleliśmy, że płyta daje za słabą moc na kartę, więc gość zamówił nową płytę, a starą uznał jako przyczynę.
Dziś odebrałem naprawiony komputer, zainstalowałem bf4, który świeżo kupiłem, no bo w końcu nareszcie po tylu latach sprawny PC, a tutaj PROGRAM PRZESTAŁ DZIAŁAĆ i gra się zwiesza.
Komputer już raz się nawet sfreezował, musiałem go zrestartować. Dostałem też bsoda USBPORT.sys o kodzie D1.
Może to wina starych plików na komputerze, może nie usunął starych sterowników?
Co mogę zrobić, aby wyeliminować te problemy? Komunikat o sterowniku już nie wyskakuje i możliwe, że jest to błąd z samą grą, ale dzieje się to samo, pogram z 2 minuty (mogę wejść do gry), gra freezuje, a po naciśnięciu alt+tab "Program Battlefield 4 przestał działać"
Dostałem kolejnego bsoda po tym, jak kliknąłem "Zamknij program", o kodzie
A1, MEMORY_MANAGEMENT, Ramy kiedyś testowałem memtestem i 1 kość przeszła bez błędów 5 testów, na drugiej puściłem 6 testów i też nic.
Próbowałem przeinstalować sterownik do karty graficznej, ale otrzymałem komunikat "Praca instalacyjna programu NVIDIA zakończyła się niepowodzeniem", miałem kiedyś już tak i format na to pomógł.
Konfig:
CPU: Phenom II 945
GPU: MSI GTX650Ti BOOST 2GB OC
RAM: 2x2GB Geil
MOBO: MSI 760GMA-P34
PSU: OCZ SxS2 500W
Windows x64 Ultimate
Jeśli format pomoże, to nie mam nic przeciwko 
Proszę o pomoc.
@Edit Odpaliłem programy do monitorowania. W Evereście dostałem taki komunikat: http://scr.hu/0bal/0ed7c
Niepokoi mnie też informacja o numerze seryjnym płyty głównej: http://scr.hu/0bal/ycjwm Dlaczego jest TRIAL VERSION?
Użytkownik 4Ricardo edytował ten post 08 02 2014 - 13:08