Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowa myszka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ryba1983

ryba1983

Zaawansowany użytkownik

• 677 postów

Napisano 23 10 2007 - 17:13

Witam

Zamówiłem kilka dni temu myszkę dla graczy 1600dpi, dzisiaj doszła i mam z nią dziwny problem.Otóż po zainstalowaniu sterowników mysz działa guziki też tylko nie scroll ( przewijanie).Jak ją wyjmę i włożę z powrotem pod USB wszystko jest ok i scroll działa.W czym może być problem???Miał ktoś kiedyś takie coś??.Po wyłączeniu kompa i restarcie także nie działa dopiero jak ją wyjmę i włożę.Będę wdzięczny za jakąś wskazówkę.
Pozdrawiam

• 0

#2 DanBK

DanBK

Stały użytkownik

• 292 postów

Napisano 23 10 2007 - 20:15

Masz do niej jakieś sterowniki?

• 0

#3 ryba1983

ryba1983

Zaawansowany użytkownik

• 677 postów

Napisano 23 10 2007 - 21:39

Jest płytka ale niema na niej żadnych sterowników tylko jakiś programik do ustawień myszki nazywa się Hama Slide 1.Ale w ustawieniach jest wszystko ok pozmieniałem kilka rzeczy, próbowałem ze zmienieniem dpi na 400/800/1200 i dalej to samo.
  • 0

#4 DanBK

DanBK

Stały użytkownik

• 292 postów

Napisano 23 10 2007 - 23:53

Zobacz jako co jest w systemie zainstalowana i ew odistaluj sterownik windows do myszki
i zainstaluj ponownie (pójdzie z automatu), wąttpie żeby to był problem z zasilaniem samej myszki
czy jakąś jej wadą, DPI tez tutaj nie ma znaczenia. Miałem kiedyś taką mini myszkę na USB i w niej
wogule scroll nie działał z powodu samych sterowników.
  • 0

#5 ryba1983

ryba1983

Zaawansowany użytkownik

• 677 postów

Napisano 24 10 2007 - 00:54

Zanim napisałem ten post to z 5 razy wyinstalowałem i zainstalowałem sterownik :) Jak podpinam pod USB i wchodzę w opcję to pisze mysz zgodna z HID no i że to urządzenie działa poprawnie.Pożyczyłem też przejściówkę z USB na PS/2 i jak podłączyłem to scroll "szalał" że nie można było go wyłączyć tak samo myszka dziwnie drgała i nawet wtedy nie można przestawić żadnej opcji w tym programiku nawet dpi zmienić :/ Zauważyłem też że myszka automatycznie zmienia dpi po wyłączeniu kompa na najwyższy 1600. I jeszcze jedna rzecz jak podłączyłem przejściówkę PS/2 to po wyłączeniu kompa scroll nie gaśnie (świeci się na czerwono), a jak jest podłączona pod USB to po wyłączeniu kompa gaśnie.Dziwne bo przecież napięcie powinno być takie same.W biosie też sprawdzałem wszystko w opcjach niby jest okey.
USB Functions- Enabled
USB 2.0 operation Mode- High Speed
USB Keyboard Support Via- OS
USB Mouse Support Via- OS
USB Storage Function- Enabled

Pomysły kończą mi się już jeszcze jutro spróbuję podłączyć ją do innego kompa i zobacze co jest grane, jak będzie to samo to zostaje chyba tylko oddanie na gwarancję.Chyba że ma ktoś jeszcze jakiś pomysł......
A co do sterowników to też dzisiaj szukałem ale znalazłem tylko jakieś programiki pod tą myszkę (chyba ze 6) ale sterów nie udało mi się znaleźć :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych