Skocz do zawartości

Niktwazny!

OFFLINE Ostatnio: 15 09 2008 20:35
-----

Moje tematy

PC stacjonarny + laptop

13 09 2008 - 15:53

Witam!
Mam juz dosc dlugo internet na moim stacjonarnym kompie (Netia na łączu TP) i dokupilem sobie laptop + router Pentagram p331-42. Do jednego gniazda telefonicznego podpięty jest stary modem Netii ktory daje net na pc stacjonarny a w drugim gniazdku jest nowe router skonfigurowany z laptopem. Gdy odpalam laptopa i włączam router to równocześnie tracę internet na stacjonarnym. I to jest problem :/ Próbowałem podłączyć oba sprzety do nowego routera (laptop przez Wi-fi a PC przez kabel ethernet) po wgraniu sterownikow do karty sieciowej na pc wykryl on router lecz nie moge dostac sie do konfiguracji:/
Czy da sie aby laptop i PC dzialaly na osobnych modemach? Czy trzeba do jednego routera podłączyć?
Z gory dzieki za pomoc!

konfiguracja

09 09 2008 - 15:46

Witam!
mam problem z konfiguracja sieci na moim laptopie. Mam internet NETIA 1,3MB na łączach TP. Do komputera stacjonarnego intrnet jest doprowadzany przez zwykly modem od NETI. W domu mam dwa gniazda telefoniczne. Wiec w innym pokoju postawilem router p6331 42 pentagram. Gdy włączam laptopa (windows Vista) i daje "połącz z" to moj router zostaje wyszukany i bez problemu moge sie z nim połączyc i pisze ze operacja powiodla sie, ale internetu nie ma :/ We właściwościach tego połączenia jest ppokazane połączenie "bezprzewodowe LAN"
Z gory dzieki za odpowiedzi. pzdr.