Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nieznane urządzenie USB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Venom Morph

Venom Morph

Początkujący

• 26 postów

Napisano 03 11 2011 - 19:30

Z góry chciałbym zaznaczyć, że nie mam zielonego pojęcia o możliwych przyczynach problemu (programowe/sprzętowe), więc proszę o ewentualne przeniesienie tematu, jeśli okaże się, że źle dobrałem dział.

Od kilku dni nęka mnie wciąż wyskakujący dymek o nieznanym urządzeniu USB. Najczęściej po podłączeniu zewnętrznego dysku USB [dysk 2,5" WD 320 GB]. Początkowo uznałem, że winny jest kabel od dysku, ale po zakupieniu nowego problem nie ustąpił. Co więcej zaobserwowałem, że teraz dotyczy prawie wszystkich urządzeń. Piszę prawie, bo działa mysz podłączona do portu - nieważne którego (co właśnie sprawiło iż moje przypuszczenia padły bardziej na system niż sprzęt). Oprócz wspomnianego dysku podłączałem inne urządzenia (hub, ipoda, pendriv'y, telefon) i dymek się pojawiał w większości przypadków, jakby czasem stwierdził, że jednak zadziała - choć częściej kończyło się to niepowodzeniem. urządzenia mają zainstalowane sterowniki - działały bezproblemowo od zawsze. dodam, że podłączone przed startem systemu działają poprawnie do odłączenia i ponownej próby podłączenia. czasem takie podłączone wcześniej urządzenia działają pewien czas i jakby 'wymontowują się' same. w czym może tkwić problem i jak go rozwiązać? prosiłbym o pilna odpowiedz, gdyż problem znacznie utrudnia mi pracę i powoduję opóźnienia, których chciałbym uniknąć.

• 0

#2 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 03 11 2011 - 22:24

Podaj model płyty głównej

• 0

#3 Venom Morph

Venom Morph

Początkujący

• 26 postów

Napisano 03 11 2011 - 22:35

a żebym to ja wiedział. może podam model laptopa? - HP Compaq 6735s
  • 0

#4 kubek2232

kubek2232

Stały użytkownik

• 190 postów

Napisano 03 11 2011 - 22:50

Myślałem że to PC, przeinstaluj sterowniki LINK.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych