Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nieudany format, teraz system nie czyta napedu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 m4r1u5z

m4r1u5z

Początkujący

• 21 postów

Napisano 19 08 2013 - 18:26

Nagralem win7 na plyte, mialem win8. Po malych problemach (te secure booty itp) w koncu ustawilem odpowiednio bios, odpalilem jeszcze raz i poszedl boot z napedu. Doszlo do momentu usuwania dysku i tworzenia nowego, zrobilem to, dalej nie moglem zainstalowac systemu (teraz juz chyba wiem, gdzie robilem blad, ale nie o tym poki co temat), wylaczylem kreator. Odpalilem jeszcze raz system, zbootowal sie z napedu, wgralo pliki i wyskoczyl blue screen. I tak ze 2-3 razy. Obecnie w ogole system nie bootuje sie z napedu, z tego co widze to dlatego, ze napedu nie widzi. W biosie jest taka linijka SATA1 i 2, pod 1 jest podpiety dysk twardy, pod 2 BYL podpiety naped. Obecnie pod SATA 2 wg biosu nie ma podpietego nic.

Jakas sugestia jak rozwiazac ten problem? Wczytalem domyslne ustawienia biosa, ale to nie pomoglo. Tak jakby jestem w 4 literach :/ Bede wdzieczny za szybka (i jakakolwiek) pomoc.

Użytkownik m4r1u5z edytował ten post 19 08 2013 - 18:31

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 19 08 2013 - 21:38

Napęd jest wykrywany w BIOSie? Może płyta zwyczajnie uszkodzona?

• 0

#3 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 19 08 2013 - 22:19

Nagrałeś Win7? system oryginalny?

• 0

#4 m4r1u5z

m4r1u5z

Początkujący

• 21 postów

Napisano 19 08 2013 - 22:30

Albo cos stalo sie z napedem, albo z plyta w miedzyczasie. Puscilem z pendriva i poszlo, choc teraz mam inny problem, dotyczacy niezgodnosci formatu dysku (wyskakuje mi alert this selected disc if of the gpt partition style) i nie moge zainstalowac ani win7, ani win8. I w sumie jest kilka informacji o tym w internecie, ale poki co nadal problemu nie rozwiazalem.

W zasadzie znalazlem rozwiazanie, ale wiaze sie ono ze skasowaniem calego dysku, na co nie moge sobie pozwolic :/

Użytkownik m4r1u5z edytował ten post 19 08 2013 - 22:32

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych