Mam kartę muzyczną Realtek High Definition Audio do płyt ASUSA(zintegrowana).Obsługuje 5.1.Postanowiłem zakupić nowe głośniki Creative Inspire T6100 5.1 i występuje bardzo dziwny problem.Wszystko jest ok kiedy komputer jest włączony.Słychać dźwięk przestrzenny i wszystko ogólnie jest OK.Gorzej kiedy wyłączę komputer.Włączam ponownie i o to nie działa mi albo cały panel lewy głośników albo cały panel prawy(losowo).Dopiero po ponownym podłączeniu wtyczek do karty dźwiękowej(w takiej samej konfiguracji) głośniki znowu grają....
Nietypowy problem z głośnikami lub kartą muzyczną
Rozpoczęty przez
czechu9
, 10 04 2008 21:02
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 04 2008 - 21:02
Witam
Mam kartę muzyczną Realtek High Definition Audio do płyt ASUSA(zintegrowana).Obsługuje 5.1.Postanowiłem zakupić nowe głośniki Creative Inspire T6100 5.1 i występuje bardzo dziwny problem.Wszystko jest ok kiedy komputer jest włączony.Słychać dźwięk przestrzenny i wszystko ogólnie jest OK.Gorzej kiedy wyłączę komputer.Włączam ponownie i o to nie działa mi albo cały panel lewy głośników albo cały panel prawy(losowo).Dopiero po ponownym podłączeniu wtyczek do karty dźwiękowej(w takiej samej konfiguracji) głośniki znowu grają....
Zupełnie nie wiem o co chodzi.Wszystko się wydaje być skierowane na kartę dźwiękową...proszę o pomoc.Dodam , że głośniki są prawidłowo podłączone.
Napisano 14 04 2008 - 12:56
Musi być to spowodowane powracaniem do standardowych ustawień kanałów w zakładce pokroju "jack sensing". Spróbuj zapisać ustawienia. Wyeliminuje to resetowanie.
Napisano 16 04 2008 - 00:45
Witam. Zakupiłem nowe głośniki T6100. Wszystkie działają poza drobnym nie typowym objawem. Po włączeniu głośników z każdego z nich z osobna wydobywa się pohukującę brzęczenie. Ucicha ono w momencie gdy podkrecam głośność ale wtedy jest już zbyt duże natezenie decybeli. Zamieniałem kable w gniazdkach, próbowałem grzebać w ustawieniach dziękowych i nic. Karta muzyczna Realtek HD. Jesli ktoś miałby jakiś pomysł to chętnie skorzystam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych