Dawno go u mnie nie było, w sierpniu zeszłego roku robiłam reinstalke systemu, bo niestety, ale nabawił się kilku poważnych wirusów i nie udało się go uratować, dokładnie rok temu miał wymieniane wszystkie części oprócz napędu DVD i dysku twardego... od tego czasu nie widziałam niebieskiego ekranu, aż do wczoraj, niestety nie było to jednorazowe i powtarza się ;/
Oto komunikat Stop, który mi się zawsze wyświetla:
0x000000C5 (0x00000004, 0x00000002, 0x00000001, 0x8054B10F)
Pomóżcie, nie wiem czy będę go musiała oddać do naprawy... wolałabym nie, wcześniej po wymianie części było wszystko ok
Niebieski ekran Error 0x000000C5
Rozpoczęty przez
AgnEs.
, 25 04 2011 17:33
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 04 2011 - 17:33
Napisano 25 04 2011 - 18:45
zrob Formata i napisz czy dalej powtarza sie bluescreen 
a moze cos ci sie przegrzewa? wlasnie tez tak mialem sproboj dac kompa obok okna i go otworzyc lub dokladnie przeczyscic
a moze cos ci sie przegrzewa? wlasnie tez tak mialem sproboj dac kompa obok okna i go otworzyc lub dokladnie przeczyscic
Użytkownik timmy edytował ten post 25 04 2011 - 18:46
Napisano 25 04 2011 - 18:49
Ostatnio go czyściłam.
Formatem to się mój tata zajmie bo ja się za to nie biorę...
Myślałam, żeby go zawieść do sklepu komputerowego i zarazem serwisu i żeby go tam "przebadali", ale sama nie wiem...
A co może powodować ten blue screen?
Jak będą wam potrzebne informacje o sprzęcie to piszcie
Formatem to się mój tata zajmie bo ja się za to nie biorę...
Myślałam, żeby go zawieść do sklepu komputerowego i zarazem serwisu i żeby go tam "przebadali", ale sama nie wiem...
A co może powodować ten blue screen?
Jak będą wam potrzebne informacje o sprzęcie to piszcie
Użytkownik AgnEs. edytował ten post 25 04 2011 - 18:51
Napisano 25 04 2011 - 20:51
0x000000C5: DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL
(Click to consult the online MSDN article.)
An attempt occurred to touch invalid memory at a process IRQL that is too high. This is almost always caused by drivers that have corrupted the system pool. If you’ve recently installed any new software, check to see if it’s properly installed; and check for updated drivers on the manufacturer’s web site.
Pamięci najprawdopodobniej uszkodzone, przeskanuj komputer MemTestem. Najprościej spróbuj wyjąć jedną kość pamięci (jak masz dwie) i sprawdź czy się uruchamia.
(Click to consult the online MSDN article.)
An attempt occurred to touch invalid memory at a process IRQL that is too high. This is almost always caused by drivers that have corrupted the system pool. If you’ve recently installed any new software, check to see if it’s properly installed; and check for updated drivers on the manufacturer’s web site.
Pamięci najprawdopodobniej uszkodzone, przeskanuj komputer MemTestem. Najprościej spróbuj wyjąć jedną kość pamięci (jak masz dwie) i sprawdź czy się uruchamia.
Napisano 26 04 2011 - 20:09
A powiedz mi jak zrobić ten test, bo ściągłam wersje 4.0, bo 86 jest dla mnie trochę za bardzo kłopotliwa, ale wyskakuje mi takie coś i nie wiem co mam zrobić...
http://img862.images...beztytuueie.png
http://img862.images...beztytuueie.png
Napisano 27 04 2011 - 12:38
Popraw adres linku. MEMTesta nagrywasz na płytę lub dyskiętkę i bootujesz z tego (tak samo jak instalator Windows).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych