Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wykrywa Radeona 9550 ;( - PomocyyY!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 13 09 2006 - 20:55

Witam...Zakupilem Gigabyte R 9550 128/128...

Zainstalowalem do niej sterowniki najnowsze OMEGI...z http://omegadrivers.net ...
Instaluje, RESET compa i tu juz problemy...

PRAWY PRZYCISK MYSZY na pulpicie -> USTAWIENIA "Monitor Domyslny na" I PUSTO, monitor na niczym -.-, jak i rowniez w zakladce ZAAWANSOWANE nie ma nic sterownikowego...probowalem jeszcze raz je zainstalowac nie pomoglo...Wlaczylem glupia Tibie, i 4FPS...Obraz tnie gorzej niz na ATI RAGE 128 :D Prosze pomozcie!

Sterowniki Catalysta po resecie wyglada masakrystycznie...jakies rozmazane kraki po calym ekranie ;]

• 0

#2 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 13 09 2006 - 22:12

Dobra, zainstalowalem te Omegi najnowsze,lecz znow problem...Gry chodza gorzej niz na ATI RAGE 128 32MB, tna sie niemilosiernie, a grafika w nich jest conajmniej bardzo slaba:( Macie jakies pomysly jak temu zaradzic?

• 0

#3 pluszek

pluszek

Początkujący

• 39 postów

Napisano 13 09 2006 - 22:17

sprawdz na innym kompie ta grafe moze karta jest uszkodzona.... :D
  • 0

#4 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 13 09 2006 - 22:21

Nie nie jest uszkodzona, kupilem ja od kolegi ktory zmienial karte...u niego dzialaly rozne gry wysmienicie, u mnie jest problem, myslicie, ze format i swieze postawienie systemu cos da?
  • 0

#5 pluszek

pluszek

Początkujący

• 39 postów

Napisano 13 09 2006 - 22:28

Nie nie jest uszkodzona, kupilem ja od kolegi ktory zmienial karte...u niego dzialaly rozne gry wysmienicie, u mnie jest problem, myslicie, ze format i swieze postawienie systemu cos da?

powinno dac sporo.. jesli np wczesniej miales GF. ale format bylby wskazany. :D
  • 0

#6 thade

thade

Stały użytkownik

• 209 postów

Napisano 14 09 2006 - 19:19

A jaka masz plyte glowna ?
  • 0

#7 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 14 09 2006 - 19:30

1. PCCHIPS M810LR

2. Wlasnie swiezo po foramcie, instlnalem Omegi, i kursor tnie :unsure:
  • 0

#8 thade

thade

Stały użytkownik

• 209 postów

Napisano 14 09 2006 - 19:44

A czy Twoja plyta glowna nie ma przypadkiem AGP x4 ? (a wydaje mi sie, ze tak wlasnie jest)
Karta graficzna ma AGP x8

Zobacz na wlasciwosci -> ustawienia -> zaawansowane i poszukaj po zakladkach omegi czy nie masz AGP ustawione na x8 i jak masz to przestaw na x4
  • 0

#9 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 15 09 2006 - 22:28

karta od poczatku chodzila na AGP x4...
Tak. plyta oblsuguje 4x :unsure: Nie obsluguje 8x.
  • 0

#10 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 16 09 2006 - 11:50

Niepoprawnie zainstalowane sterowniki, innego wyjścia nie widzę :unsure:

1. Start->Ustawienia->Panel Sterowania->System
2. Zakładka: Hardware i klikasz na przycisk: Device Manager (Menedżer Urządzeń)
3. Wykonujesz kroki, tak jak zamieściłem na screenie, karta graficzna powinna miec obok symbol: ? lub zostac wykryta jako: VGA Compatybile Card
4. Instalujesz ręcznie sterowniki, z wybranej lokalizacji.
  • 0

#11 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 16 09 2006 - 14:43

makensis

Zainstalowalem po kolejnym formacie swiezo Omegi, jakos dziala tylko:

Jakos dziala( kursor tnie jedynie i muli kompa przy zalaczaniu wiekszej ilosci progrmow) Przyklad...Wlaczam kompa odpalam Winampa, gra.,..Wlaczam IE I dzwiek tnie...Niemilosiernie..I kursor,poki sie IE nie wlaczy...Jesli sie wlaczy dziala normalnie...Wlaczam GG Potem...To samo, muli Winamp i kursor zacina...
Minimalizuje Winampa, w casie minimalizacji rznie...Wlaczam COKOLWIEK, muli kursor i przycina GG :unsure:...Mi juz sily brakuje...Przy wlaczaniu Windowsa wylacza sie monitor i za 5 sekund sie wlacza spowrotem, jakby cos nie laczylo, i naglezaczelo laczyc znow..:)...Prosze pomozcie mi...

Gdy sciagam cokolwiek za pomoca przgladarki...No...Nie z p2p...To kursor tez przycina,po skonczeniu sciagania chodzi normalnie.

Wpisuje w START-URUCHOM-"dxdiag"...Wchodze w EKRAN...DirectDraw - WLACZONE, Direct3D WLACZONE, AGP NIEDOSTEPNE!

A mozliwe, ze ta karta nie dziala jak nalezy. bo te zasilaczopodobne urzadzenie jakim jest Procomp 350W. moze nie wyrabiac z taka karta?

• 0

#12 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 16 09 2006 - 19:37

Reinstall sterowników od płyty głównej z pewnością pomoże. Jak dla mnie to masz wyłączone: UDMA dysku twardego i AGP Speed.

• 0

#13 avada55

avada55

Początkujący

• 25 postów

Napisano 16 09 2006 - 21:15

w dxdiag przyspieszenie AGP jest niedostepne, Ultra DMA jest wlaczone, ale mimo tego, ze dalem DMA JEZELI DOSTEPNE, pisze, ze dziala na PIO w PODST. KANAL IDE...:unsure:

Sterowniki od plyty byly instalowane, a w zasadzie tylko sterownik portu AGP, bo nie umialem znalezc sterownikow do calej plyty :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych