Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie mogę normalnie wyłączyć mojego komputera.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 24 01 2009 - 00:09

Witam.
Tak jak w tytule "Nie mogę normalnie wyłączyć mojego komputera", problem pojawił mi sie gdy założyłem internet.
Gdy próbuje normalnie wyłaczyć mój komputer (start... itd) wyskakuje informacja, że trwa zamykanie programu hpcmpmgr.exe (co to jest? drukarka?). Gdy nacisnę "zakończ teraz" to czasami zamknie system a czasami NIE.

Co robić?

• 0

#2 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 24 01 2009 - 02:12

Sprawdź czy ten proces (hpcmpmgr.exe) nie uruchamia się razem z systemem
Start >> Uruchom >> msconfig >> zakładka uruchamianie >> jeżeli jest tam proces hpcmpmgr.exe odznacz go potem >> OK i ponownie uruchom komputer

Jeżeli nie zadziała to sprawdź czy w dodaj/usuń programy (Start >> panel sterowania >> dodaj usuń programy) jest jakieś oprogramowanie firmy HP , jeżeli jest to je odzinstaluj programem Total uninstall (żeby nie było pozostałości typy wpisy w rejestrze itp)

• 0

#3 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 24 01 2009 - 09:15

Podziałały zmiany wprowadzone w config'u. Odznaczyłem to hpcmpmgr.exe i wszysko wróciło do normy. Ten plik pochodził z C:\Program Files\HP\hpcoretech\hpcmpmgr.exe czyli było to coś związane z moją drukarką.

Dzięki za pomoc. pozdrawiam
  • 0

#4 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 12 03 2009 - 12:30

Zmiany wtedy pomogły, dowiedziałem sie jak wyłączać aplikacje przez config., lecz problem tkwił w innej rzeczy (sam do tego doszedłem).

Otóż zamykanie systemu blokował mi program sXe Injected z CS'a. Teraz za każdym razem gdy zamykam system muszę sprawdzać czy ten program jest uruchomiony. Gdy go wyłączę system normalnie sie zamyka a gdy czasami zapomnę sprawdzić to pomaga jedynie przytrzymanie przycisku "start" w jednostce.

To taka informacja ogólna dla wszystkich którzy grają w CS'a

Na przyszłość używaj opcji edytuj.

Użytkownik eunstachy edytował ten post 12 03 2009 - 16:30

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych