moi drodzy tweakowicze, mam nietypowy problem. Dodam jedynie, ze dotyczy on komputera moich rodzicow, ktorych odwiedzam dosc rzadko, wiec nie wiem co tam do konca jest robione
Sprawa wyglada nastepujaco:
Problem zaczal sie okolo 7 miesiecy temu. Siec kablowa Aster - modem kablowy (byl wymieniany w trakcie trwania problemu, wiec na pewno sprawy), do niego podlaczony router Linksys WRT54G. Do routera podlaczony komputer stacjonarny i oczywicie utworzona siec wifi.
Cala siec dziala w porzadku, jednakze problem dotyczy serwisu wirtualna polska. W momencie wejscia na www.wp.pl wszystko otwiera sie prawidlowo. Po otworzeniu jakiegokolwiek linka na stronie, wyskakuje komunikat :
Połączenie przerwane przez serwer
Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, lub spróbuj wyszukać witrynę.
Dotyczy to zarowno komputera stacjonarnego jak i polaczen przez wifi. W momencie gdy podlacze komputer stacjonarny kablem bezposrednio do modemu kablowego, wszystko dziala poprawnie - tzn. strona wyswietla sie.
Problem zglosilem do aster i wp. Z aster dostalem odpowiedz ze nie wiedza o co chodzi, sprawdzili ze moj adres nie zostal zablokowany czy zgloszony jako spam. Z wp uzyskalem odpowiedz ze problem lezy po mojej stronie - u nich moje IP nie jest zablokowane.
Sytuacja jest o tyle istotna, ze rodzice maja konto pocztowe na Wp - a jako ludzie o malym przekonaniu do komputerow, nie sa sklonni do przeniesienia go na inny serwer.
Macie jakies pomysly?