posiadam plyte glowna Abit AV8 3rd Eye Zdjecie
lacznie sa 4 sloty na ram, przez caly czas w 2 "fioletowych" chodzily mi pamieci 512 GEAL 400mhz PC3200 CL3 z radiatorkiem I 512 Hynix
ostatnio postanowilem "dodac" 1 giga ramu marki "Kingston" wiec poprostu wlozylem ten ram do pierwszego wolnego "niebieskiego slotu" wlaczylem komputer i... "piiiiiiiiiiiiiiii" pare chwil i "piiiiiiiiiiiiiiii" i tak w kolko ekran czarny nic nie widac nic sie nieda zrobic wiec wylaczam wyjmuje ram wkladam do innego komputera i DZIALA w drugim komputerze w moim nie.. no to mysle sobie..
Moze poprostu sie gryzie z innymi ramami ?
- wyjmuje inne ramy wkladam tylko "kingstona" i znowu "piiiiiiiiiiiiiii"
No dobra... wiec jezeli sie nie gryzie z innymi ramami to moze z plyta glowna ?
- wkladam inny ram marki "Super Talent" rowniez 1 giga DDR 400 PC3200 CL3 I o dziwo nie dziala.. wiec. czyzby moja plyta glowna nie lubila sie z kingstonem i "super talentem" a lubila z hynixem i gealem ?
Przeszledm wszystkie mozliwe kombinacje I uklady ramu .. I obojetnie zego bym nie zrobil wkaldajac nowy ram tak czy siak nie dziala...
Pomyslalem tez ze moze ni dziala bo wszystkie 4 dziurki nie sa zapchane.. nawet jak je zapchalem to i tak nie dziaalo
Teraz tak mnie olsnilo ze moe moja plyta glowna nie lubi koci wiekszy niz 512 ? mozna to jakos zmienic by polubila jezeli to jest to ?
POOOMOCCYYY
zwariowac idzie
Pozdrawiam