Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie działający mikrofon.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 eRoN

eRoN

Nowy

• 1 postów

Napisano 30 09 2010 - 22:25

Witam. Wczoraj wieczorem jak to zwykle nastawiłem kompa na godzine (bo zawsze slucham muzy przed snem) i poszedlem spać. Dziś po południu okazało się ze nie działa mi mikrofon, reinstalowałem sterowniki od dzwieku już kilka razy ale nic to nie pomogło, chwile temu wyczytałem na jakimś innym forum ze można spróbować odinstalować wszystkie codecki i urzadzenia audio po czym zainstalować je ponownie, tak też zrobiłem ale nie przyniosło to skutku. Już kiedyś miałem ten problem ale z tego co pamietam wtedy stawiałem system ponownie też z innych przyczyn, teraz nie bardzo mam chęć to robić bo system stawiałem.. Przy okazji, dziś po reinstalce sterów wyskoczył mi ten błąd TWEAKUI.CPL, ma końcówke cpl tak samo jak i pliki realteka wiec domyślam sie ze ma to ze soba zwiazek, poniżej screeny a na jednym z nich brak ustawien "zaawansowane" do nagrywania.
Prosze o pomoc;)

Moja płyta głowna to :Gigabyte 965P-DS4 i stery od dzwieku mam Realteka i system oczywiscie XP.

Załączone miniatury

• forum.JPG
  • TWEAKUI.CPL error.JPG

Użytkownik eRoN edytował ten post 30 09 2010 - 22:25

• 0

#2 Czarcik_s

Czarcik_s

Zaawansowany użytkownik

• 674 postów

Napisano 01 10 2010 - 19:24

Tweakui.cpl to aplet panelu sterwoania.... Czyli to okienko które się pojawia po naciśnięciu odpowiedniej ikonki w Panelu sterowania... ;). Sprawdź dokładnie podłączenie wtyczek i ustawienia w panelu audio - tj czy konfiguracja głośników i mikrofonu jest poprawna i sprawdź sam sprzęt może po prostu "padł"?
Pozdrawiam

• 0

#3 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 08 10 2010 - 19:09

Najprościej: Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń Programy i odinstaluj z listy program: TweakUI. Jest to narzędzie do rewitalizacji Windows, potrafi sporo namieszać.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych