czytałem regulamin działu,
szukałem w faq
Nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Na czym on polega? Udało mi się dziś pozyskać w pełni sprawny oryginalny klucz do Windowsa XP SP2 Pro (wcześniej siedziałem na wersji trzydziestodniowej). Nie mniej jednak nie działał on na tym "trialu" który miałem i żeby nie tracić danych zrobiłem reinstall na wersję z którą klucz działał. Instalacja, pomimo że nie bez przeszkód - udała się. I tu zaczęły się pierwsze kruczki. Kampania Microsoftu zakupu legalnego oprogramowania jest krótko mówiąc do niczego. Sam fakt tego, że po 30stu dniach trzeba zaktywować system sam w sobie nie byłby zły, gdyby nie fakt iż nie można się po tym czasie zalogować do systemu - trzeba po prostu go w bezpośrednim oknie zaktywować. Tu jest problem. Nikt z programistów nie pomyślał, że jeśli chcę to zrobić np. przez internet to muszę się z nim najpierw połączyć. Tak więc musiałem zadzwonić i porozmawiać sobie z "automatem". Ale nie o tym chciałem dokładnie pisać...
System jest zainstalowany i tu naradzają się moje problemy. Nie działa ani automatyczna aktualizacja, ani aktualizacja z Microsoft Update. Aktualizację są ściągane, ale od razu po tym dostaję informację, że żadnej nie da się zainstalować. Próbowałem robić to z konta administratora, poprzez flushowanie dnsów i wiele innych rzeczy - udało mi się tylko poprzez manualne ściągnięcie instalki i jej zainstalowanie. Nie satysfakcjonuje mnie jednak taka zabawa. I tu pytanie: czy ktoś się spotkał z takim problemem kiedyś? Będę walczył dalej, nie mniej jednak czekam na każdą podpowiedź
Z góry dziękuje,
Kai
PS: problemów jest więcej, ale nie chcę łamać regulaminu