Witam. Wczoraj kupilem sobie plyte glowna z procesorem (ASUS P4PE-X TE i Intel Pentium 4 3.0 GHZ PRESSCOTT). Wszystko ladnie pieknie, zainstalowalem windows bez problemow. Podczas wlaczania komputera zauwazylem, ze w biosie jest ustawione takotwanie 15x100 wiec zmienial na 15x200 (3.0) i co sie okazuje? Ze podczas wlaczania komputer sie wiesza i musze dac reset. Wlaczyl sie bez zwiechy dopiero gdy ustawilem 15x190. No to dalej, zainstalowalem stery do karty graficznej, do sieci. Gdy ustawilem 15x190 internet nie dzialal (mam radiowke i pisalo ze sa dostepne nadajniki ale nie moglem sie podlaczyc). PO jakims tam czasie komibnowania udalo mi sie wlaczyc neta, ale nie na 15x190. Gdy mam ustawienia to net na chwile dziala, pozniej sie wylacza i tak co chwile bylo. nawet nie zdazylem wlaczyc firefoxa zanim sie wylaczyl. Maximum internet dzialal na 15x180.
Dobra ide dalej, chce instalowac sterowniki do dzwieku, gdy juz instalacja dobiega konca wyskakuje komunikat:
Driver Not Found - Please Reboot Your System and Try Again
Co mam zrobic zeby internet dzialal na chociaz 15x190 i jak zainstalowac stery do dzwieku? POMOCY!
RAM: 256MB
Zasilacz: ModeCom ATX FEEL 2 350
Grafika: Palit Radeon 256/128
Sieciowka: Ralink Turbo Wireless LAN CARD
Net i dzwiek na nowej plycie glownej
Rozpoczęty przez
uszy
, 25 12 2009 21:31
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych